• Σχόλιο Αγοράς

    Μυστήριο με τη μετοχή της Ελλάκτωρ, τι ακούγεται στην αγορά

    Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ


    Μετά τον Μυτιληναίο, η επόμενη μετοχή για την οποία συζητεί σήμερα όλη η αγορά είναι αυτή της Ελλάκτωρ.

    Πάνω από 8% τα κέρδη, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -100,00% αγγίζοντας τα 2,21 ευρώ, όπου σε 16 συνεδριάσεις από τις 28/12, οι 10 είναι ανοδικές.

    Ακόμα και χθες που η αγορά υποχωρούσε με σοβαρές απώλειες άνω του 2%, η μετοχή κράτησε με μόλις -0,7%.

    Η κεφαλαιοποίηση προσεγγίζει τα 760 εκατ. ευρώ και εδώ και 16 συνεδριάσεις σημειώνει άνοδο πάνω από 32%.  Η μετοχή της Ελλάκτωρ έχει μικρό free float περίπου 14% καθώς το 86% των μετοχών βρίσκεται στα χέρια των 3 μεγαλομετόχων.

    Στην αγορά οι φήμες δίνουν και παίρνουν.

    Αναλυτές πιθανολογούν ότι τοποθετούνται ελληνικά και ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια, αν και αυτή είναι μάλλον η εύκολη εξήγηση.

    Άλλοι αναλυτές πιθανολογούν ότι ίσως η άνοδος της μετοχής να “κρύβει” κάποιο νέο.

    Όμως η διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει διαψεύσει, ανεπισήμως, ότι πουλάει τον Άκτωρα, λέγοντας ότι αν το 2022 είχε ανεκτέλεστο 3 δισ. ευρώ, στο τέλος του 2023 θα έχει 4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Άκτωρα είναι υπαρκτό και δεδομένο.

    Ταυτόχρονα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα της περασμένης χρήσης θα είναι θεαματικά, κάνοντας λόγο για επιστροφή στην καθαρή κερδοφορία.

    Να σημειωθεί τέλος ότι  πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις -και ενδεχομένως πολύ κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας- με ξένο όμιλο προκειμένου να δραστηριοποιηθεί και στον πολλά υποσχόμενο χώρο των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

    Πηγές αναφέρουν ότι τη διοίκηση του Ομίλου να βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους, διεθνείς παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο νορβηγικός κολοσσός της Equinor.

    Η μετοχή πλησιάζει ήδη υψηλά 8 ετών.

    Διαβάστε επίσης

    Γιατί κάνει ράλι η μετοχή της Μυτιληναίος, προς στα 3,2 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση – Οι τελευταίες πληροφορίες



    ΣΧΟΛΙΑ