• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq, στο «κόκκινο» ο Dow Jones

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την πρώτη συνεδρίαση του δεύτερου εξαμήνου του 2020, με τον Nasdaq να καταφέρνει να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό ενώ ο Dow έκλεισε τελικά με απώλειες.

    Το ενδιαφέρον στράφηκε στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED από τη συνεδρίαση Ιουνίου, όταν οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας εξέτασαν τις μελλοντικές επιλογές της νομισματικής πολιτικής και  ενημερώθηκαν για την πιθανότητα να τεθούν όρια στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, προκειμένου να παραμένουν σε συγκεκριμένα επίπεδα.

    Την ίδια ώρα, τα βελτιωμένα στοιχεία  για την απασχόληση και τον μεταποιητικό τομέα ενίσχυσαν την αγορά, σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται  και τουλάχιστον δώδεκα αμερικανικές πολιτείες προχωρούν σε πάγωμα των σχεδίων τους για την άρση του lockdown των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας ενισχύθηκε τον Ιούνιο με 2,37 εκατ. θέσεις εργασίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν 2,5 εκατ. θέσεις. Από την άλλη, ο μεταποιητικός δείκτης της IHS Markit ενισχύθηκε τον Ιούνιο στις 49,8 μονάδες, από 39,8 μονάδες τον Μαΐου.

    Ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 25.734,97 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,30%. Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 3.115,86 μονάδες με κέρδη 0,50%  ενώ ο
    Nasdaq στις 10.154,63 μονάδες με άνοδο 0,95%, λαμβάνοντας στήριξη από τις μετοχές της Tesla (+3,69%) του Netflix (+6,72%) και του Facebook (+4,62%).

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 9 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφει η Pfizer (+3,18%) μετά τα θετικά νέα γύρω από τις δοκιμές ενός υποσχόμενου εμβολίου της για τον κορονοϊό. Αντίθετα, από τις υπόλοιπες 21 μετοχές, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Exxon Mobil (-2,26%) και Walgreens (-3,56%).



    ΣΧΟΛΙΑ