ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μικτά πρόσημα στα futures της Παρασκευής, μετά την χθεσινή «ελεύθερη πτώση» των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, ως απόρροια των μεγάλων απωλειών στις τεχνολογικές μετοχές.
Μετά από πολλές ανοδικές συνεδριάσεις και απανωτά ρεκόρ, Nasdaq και S&P 500 έκαναν βουτιά την Πέμπτη, παρασέρνοντας και τον Dow Jones, o οποίος την Τετάρτη είχε φτάσει πολύ κοντά σε ιστορικό ρεκόρ. Οι τεχνολογικές μετοχές ηγήθηκαν των απωλειών, με την μετοχή της Apple να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση από τα μέσα Μαρτίου, κατρακυλώντας στο 7,2%. Η μετοχή της Microsoft «έπεσε» κατά 6,7%, ενώ ακολούθησαν αυτές των Alphabet (-5,6%), Amazon και Netflix (-5%) ενώ εκείνη της Facebook έχασε 3,8%.
Συγκεκριμένα στη χθεσινή συνεδρίαση, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 807,77 μονάδες ή 2,78%, στις 28.292,73 μονάδες, με τον S&P 500 να «χάνει» 124,05 μονάδες ή 3,46%, στις 3.456,79. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 598,34 μονάδων ή 4,96%, στις 11.458,10.
Σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,37 εκατομμύρια τον μήνα Αύγουστο. Ωστόσο, το επίσημο ποσοστό ανεργίας φαίνεται να μειώνεται στο 9,8% από 10,2%, αλλά ένα χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας θα μπορούσε να σημαίνει ότι εκατομμύρια Αμερικάνοι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους καθώς παύουν να αναζητούν εργασία εν μέσω της πανδημίας, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ανάκαμψη από την πανδημία χάνει δυναμική.
Οι σινοαμερικανικές σχέσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε τέλμα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβάλει και νέες κυρώσεις κατά Κινέζων διπλωματών, επικαλούμενη ανάλογα μέτρα της Κίνας κατά Αμερικανών αξιωματούχών. Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον αντέδρασε κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες.
Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones, κερδίζουν 86 μονάδες, ή στο 0,30% ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 υποχωρούν στις 3,455 μονάδες στο 0,17%. Λίγο πριν το άνοιγμα, τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 155 μονάδες, στο -1,32%.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google Newsγια την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρύθμιση δανείου και ευθύνη του εγγυητή: Πότε η τράπεζα μπορεί να στραφεί εναντίον του για ολόκληρο το χρέος
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον
- Nobu Matsuhisa-Ρόμπερτ ντε Νίρο: Από ένα πιάτο μπακαλιάρου στην αυτοκρατορία των 900 εκατ. δολαρίων
- Χρίστος Δήμας στο mononews: Αυτά τα έργα θα αποσυμφορήσουν την Αττική – Τι θα γίνει με τον ΒΟΑΚ