• Σχόλιο Αγοράς

    Μικρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο – Ισχυρά κέρδη για την Πειραιώς μετά τα αποτελέσματα

    • NewsRoom
    Τράπεζα Πειραιώς - Χρήστος Μεγάλου

    Χρήστος Μεγάλου, Τράπεζα Πειραιώς


    Νωχελικό και ήπια πτωτικό το άνοιγμα στο χρηματιστήριο παρά τα θετικά αποτελέσματα των τραπεζών χθες και σήμερα, καθώς η πτώση στις ευρωαγορές κυρίως λόγω τη νέας γεωπολιτικής έντασης που διαμορφώνεται μετά την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, φαίνεται πως επηρεάζει και την εγχώρια αγορά.

    Χθες ο γενικός δείκτης πλησίασε τις 870 μονάδες, συνεχίζοντας το ανοδικό του σερί, κοιτάζοντας πλέον με αισιοδοξία τις 880-885 μονάδες. Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον της αγοράς, με την Alpha Bank να ανακοινώνει χθες καθαρά κέρδη στα 117 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο ενώ και η Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα κέρδη εξαμήνου στα 614 εκατ. ευρώ.

    Ο CEO της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τόνισε ότι με τον δείκτη κόκκινων δανείων στο 9%, το 2022 είναι έτος κατά το οποίο τίθενται τα θεμέλια για βιώσιμη κερδοφορία, μέσω της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου 2022-2025. «Το δεύτερο εξάμηνο του 2022, στον Όμιλο Πειραιώς εντείνουμε περαιτέρω τις προσπάθειες μας για τη δημιουργία αξίας και βελτιστοποίησης όλων των βασικών λειτουργικών γραμμών, με στόχο την ενδυνάμωση του ισολογισμού, την περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας μας και την προετοιμασία να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πιθανό δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο στο εγγύς μέλλον» επεσήμανε.

    Με τις ευρωαγορές να κινούνται πτωτικά και την Wall να κλείνει χθες κοντά στα χαμηλά ημέρας αναπόφευκτα το ξεκίνημα της σημερινής ημέρας αναμενόταν «νευρικό», με την μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,76 ωστόσο να αντέχει.

     Ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί οριακά 0,27% στις 868,01 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 6,88 εκατ. ευρώ.

    Ισχυρή άνοδος 2,6% για την Πειραιώς στα 0,96 ευρώ μετά τα σημερινά καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, ενώ και η Εθνική ΕΤΕ 0,28% 7,07 προσθέτει ηπιότερα 0,6% στα 3,2 ευρώ. Η μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,65% 1,55ωστόσο χάνει πάνω από 1% παρά τα χθεσινά αποτελέσματα.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν επίσης οι μετοχές της Σαράντης (+0,85%) και της Quest Συμμετοχών ΚΟΥΕΣ 0,77% 5,21  (+0,81%).

    Πτωτικά κατά 1,3% στα 7,9 ευρώ υποχωρεί η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ 0,72% 5,58, καθώς και η Coca Cola η οποία επίσης πέφτει 1,14% στα 23,4 ευρώ.

    Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 29 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης η ελληνική οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ