• Σχόλιο Αγοράς

    Μικρές απώλειες εμφάνισε ο χρυσός μετά τα απρόσμενα στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Με το δολάριο να ανακάμπτει, αντισταθμίζοντας τη στήριξη από τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων μετά τον Νοέμβριο, και την αγορά μετοχών να συνεχίζει σε θετικό έδαφος μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη στη χώρα του τρίτο τρίμηνο, ο χρυσός υποχώρησε την Πέμπτη.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσε πτώση 3,60 δολάρια ή 0,2% για να διαμορφωθεί η τιμή των 1.665,60.

    Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,6%, καθιστώντας τα χρυσά χρυσά λιγότερο ελκυστικά για τους ξένους αγοραστές. Ο χρυσός ανταγωνίζεται επίσης το δολάριο ως ασφαλές απόθεμα αξίας.

    Πώς κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα

    • Το ασήμι Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο ανά πένα, ή λιγότερο από 0,1%, στα 19,494 δολάρια η ουγγιά.
    • Η πλατίνα Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 0,5% στα 967,40 δολάρια η ουγγιά,
    • Το παλλάδιο Δεκεμβρίου έχασε 1,1% στα 1.938,20 δολάρια η ουγγιά.
    • Ο χαλκός Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,7% στα 3,5195 δολάρια η ουγγιά.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Οι τιμές του χρυσού πιέζονταν από τη σταθερή ανάκαμψη του δείκτη του δολαρίου και ορισμένα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, δήλωσε σε σημείωμα ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

    Τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ ανέκαμψε περισσότερο από το αναμενόμενο το τρίτο τρίμηνο εν μέσω συνεχιζόμενης μείωσης του εμπορικού ελλείμματος. Ωστόσο, το επιθετικό επιτόκιο της Federal Reserve αυξάνει τις περιορισμένες καταναλωτικές δαπάνες.

    Οι επενδυτές έκαναν επίσης απολογισμό μιας άλλης αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αυξάνει το κόστος δανεισμού με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί, με περαιτέρω αυξήσεις σχεδόν βέβαιες.

    Ωστόσο, «η συνεδρίαση (της Fed) του Νοεμβρίου αναμένεται ήδη να αποδώσει 75 μονάδες βάσης και ο Δεκέμβριος πιθανότατα να κάνει το ίδιο», δήλωσε η αναλυτής της StoneX Rhona O’Connell, προσθέτοντας ότι «αυτή η συζήτηση για πρόωρη περιστροφή είναι πρόωρη».

    Η πλειοψηφία των οικονομολόγων στη δημοσκόπηση του Reuters από τις 17 έως τις 24 Οκτωβρίου προέβλεψε νέα αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο. Οι αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού με μηδενική απόδοση.

    Διαβάστε επίσης

    Μικτά κέρδη για τις ευρωαγορές μετά την αύξηση του επιτοκίου από την ΕΚΤ

    Wall Street: Η Caterpillar οδηγεί σε νέα άνοδο τον Dow Jones – Βουλιάζει στα χαμηλά 6 ετών η μετοχή της Meta

    Χρηματιστήριο: Κρατάει τις 860 μονάδες, το γύρισμα της ΔΕΗ πάνω από τα 6 ευρώ και το 10Χ10 της ΕΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ