• Σχόλιο Αγοράς

    Μικρά κέρδη στο άνοιγμα της Wall Street – Προσπάθεια ανόδου για τον κλάδο τεχνολογίας

    • NewsRoom


    Ήπια άνοδο σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Πέμπτης, παρά την αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας και παρά το κακό κλίμα που επικρατεί στις αγορές λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

    Νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωση αύξηση κατά των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας κατά 4.000 συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 870.000 αιτήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 19 Σεπτεμβρίου, από 866.000 προηγουμένως, με τους αναλυτές να προβλέπουν έναν αριθμό κοντά στις 840.000. Το θετικό είναι ότι αυτή ήταν η τέταρτη εβδομάδα κατά την οποία οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ήταν κάτω από το επίπεδο του 1 εκατομμυρίου. Η αύξηση των αιτήσεων επιβεβαιώνει τους φόβους για επιβράδυνση της οικονομική ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

    Οι επενδυτές αναζητούν ένα πακέτο τόνωσης από το Κογκρέσο, ωστόσο με τις εκλογές να πλησιάζουν, ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Δεδομένης της εξαιρετικά πολωμένης πολιτικής κατάστασης στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, οι αγορές χάνουν την ελπίδα τους για οποιαδήποτε συμφωνία ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ενώ προσπάθησαν το προηγούμενο διάστημα να τα βρουν, καμία συμφωνία τελικά δεν επετεύχθη.

    Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε την Τετάρτη να δεσμευτεί για μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας μετά τις εκλογές, λέγοντας στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στα ταχυδρομικά ψηφοδέλτια «θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί… Έχω διαμαρτυρηθεί πολύ έντονα για τα ψηφοδέλτια. Και τα ψηφοδέλτια είναι καταστροφή.

    Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 97,09 μονάδες ή 0,36%, με τον ευρύτερο S&P 500 να ενισχύεται κατά 15,47 μονάδες ή 0,50%. Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 80,78 μονάδων ή 0,77%.



    ΣΧΟΛΙΑ