• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικρά κέρδη στο άνοιγμα, με το ενδιαφέρον στις αποφάσεις της Fed

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ήπια κέρδη στο άνοιγμα της Wall Street με την αγορά να περιμένει τις αποφάσεις της Federal Reserve, για την νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει στο διάστημα που ακολουθεί.

    Οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος αναμένεται να δώσει νέες οδηγίες για την νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα, αλλά και περισσότερα στοιχεία για την πορεία και ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

    Τον Αύγουστο, η Fed αναθεώρησε την στρατηγική της και πλέον της επιτρέπει να έχει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού. Η αναθεώρηση αυτή επιτρέπει στην Κεντρική Τράπεζα να αφήνει τον ετήσιο πληθωρισμό να ξεπερνά τον επίσημο στόχο του 2%, κάτι που ουσιαστικά της δίνει την δυνατότητα να κρατά τα επιτόκια χαμηλότερα για πολύ περισσότερο.

    Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές δαπάνες στις ΗΠΑ σημειώνοντας αύξηση 0,6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, συνεχίζοντας την θετική πορεία των τελευταίων μηνών, χωρίς όμως να πιάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 1,1%.

    Αύξηση παρουσίασαν και οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,9% τον προηγούμενο μήνα ενώ παράλληλα τα στοιχεία για τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν υψηλότερα στο 1,2% έναντι του 0,7% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

    Στο άνοιγμα, ο Dow Jones κερδίζει 126 μονάδες ή 0,45% στις 28.122 μονάδες με τις μετοχές της Goldman Sachs και της 3Μ να διαπραγματεύονται υψηλότερα και να δίνουν ώθηση στον δείκτη. Ο S&P 500 ενισχύεται σχεδόν κατά 15 μονάδες στο 0,41% και ο τεχνολογικός Nasdaq  κερδίζει 26 μονάδες, στις 11.225 μονάδες με κέρδη 0,30%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ