• Σχόλιο Αγοράς

    Με Εθνική και Alpha “παλεύει” τις 870 μονάδες


    Tα οριακά θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, δεν εμποδίζουν το Χ.Α. και τους επενδυτές να τραβήξουν τον δικό τους δρόμο την Τρίτη. Με το ενδιαφέρον να στρέφεται εμφανώς προς τις τραπεζικές μετοχές, με τον δείκτη τους σε υψηλά τεσσάρων μηνών, στις 842 μονάδες και λίγο πριν από τα υψηλά των 52 εβδομάδων (847), η κανονικότητα επιστρέφει στην Λεωφόρο Αθηνών. Ο γενικός δείκτης πάντως, υπερβαίνει τις 870 μονάαδες.

    Από τη μία το σχέδιο Ηρακλής, που απ’ ό,τι φαίνεται αποτελεί προάγγελο αναβάθμισης εκ μέρους της S&P την ερχόμενη Παρασκευή (σ. κάτι που προκύπτει και από την μείωση σε επίπεδα ρεκόρ του 10ετούς ομολόγου στο 1,25%) κι από την άλλη, η αντιμετώπιση των διεθνών θεμάτων, όπως το Brexit και η αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας, δημιουργούν βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, ορίζοντα επενδύσεων.

    Οι συναλλασσόμενοι τοποθετούνται κυρίως στα δεικτοβαρή χαρτιά των τραπεζών, τα οποία, ταυτόχρονα έχουν μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα. Εξακολουθεί να ενισχύεται πάνω από 1% η μετοχή της Alpha , στο 1,77 ευρώ, φορτσάρει με κέρδη 2,7% η ΕΤΕ, στα 2,84 ευρώ, μικρά κέρδη περί τα 3 ευρώ για την Πειραιώς και μικρές απώλειες για την Eurobank, στα 0,88 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας είναι τα κέρδη για την Aegean, την ΔΕΗ, την ΕΧΑΕ, τον Μυτιληναίο, τα ΕΛΠΕ και την Motor Oil.

    Σε αρνητικό πρόσημο το Jumbo, στα 17,16 ευρώ, τον ΟΠΑΠ στα 9,78 ευρώ και τον ΟΤΕ, στα 13,46 ευρώ. Θετικό πρόσημο για την ΓΕΚ/Τέρνα και την Τέρνα Ενεργειακή. Σχεδόν 1,5 εκατ. τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια στην Ιντραλότ μετά τα καλά νέα από τις ΗΠΑ με το χαρτί να ενισχύεται 7,6% και 8,4% τα κέρδη για την Μοτοδυναμική, στα 1,29 ευρώ, μετά τα καλά αποτελέσματα 9μήνου.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 58 ενισχύονται και 47 υποχωρούν.

    Ο τζίρος ξεπερνάει τα 36 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 5 εκατ. είναι πακέτα, δύο στον ΟΤΕ, με premium 1,26% και 1,56% αντίστοιχα σε σχέση με την τρέχουσα τιμή και ένα στον ΟΠΑΠ, 70 χιλιάδων τεμαχίων, στα 9,82 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ