• Σχόλιο Αγοράς

    Κέρδη στην Wall Street – Στο τέλος «σώθηκε» ο Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, σε μια συνεδρίαση με αρκετά σκαμπανεβάσματα και τον Dow Jones να «πρασινίζει» στο παρά πέντε, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να περάσει πάνω από τις 28.000 μονάδες.

    O Dow Jones κινήθηκε σε επικίνδυνο έδαφος την Τρίτη και κινδύνευσε να κλείσει στα χαμηλά ημέρας, ωστόσο πέντε λεπτά πριν τελειώσει η συνεδρίαση έσωσε την παρτίδα.

    Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, στο τέλος της οποίας θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της τράπεζας αναφορικά με την νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

    Ο τομέας του λιανικού εμπορίου βρίσκεται επίσης στο προσκήνιο αφού η Κίνα ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Αύγουστο για πρώτη φορά το 2020, κατά 0,5% σε ετήσια βάση, γεγονός που φέρνει αισιοδοξία στους επενδυτές οι οποίοι αναμένουν ανάλογα αποτελέσματα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Άνοδο μεγαλύτερη του αναμενόμενου κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,9% τον προηγούμενο μήνα ενώ παράλληλα τα στοιχεία για τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν υψηλότερα στο 1,2% έναντι του 0,7% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

    Έτσι στο ταμπλό, ο Dow Jones έκλεισε οριακά κάτω από τις 28.000 μονάδες και συγκεκριμένα στις 27.995,60 στο 0,01% και ο δείκτης S&P 500 κέρδισε 0,52%, στις 3.401 μονάδες.  Ο τεχνολογικός  Nasdaq ήταν ο ισχυρότερος από τους βασικούς δείκτες καθώς έκλεισε στις 11.190,32 μονάδες με κέρδη 1,21%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ