• Σχόλιο Αγοράς

    Κατάρρευση για χρυσό και ασήμι έφερε το «ήσυχο» Σαββατοκύριακο στη Μέση Ανατολή – Η χειρότερη συνεδρίαση του 2024

    • NewsRoom
    Ράβδοι χρυσού


    Στα χαμηλότερα επίπεδα για πάνω από μια εβδομάδα βρέθηκαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωση του χρυσού, σε μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις για το πολύτιμο μέταλλο μέσα στο 2024, καθώς όπως φαίνεται το Ιράν και το Ισραήλ δεν ενδιαφέρονται να δώσουν συνέχεια στην αντιπαράθεσή τους προχωρώντας σε μια άμεση σύγκρουση.

    Παράλληλα, καθώς ο χρυσός απέτυχε να κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα καθαρά πολύ πιο πάνω από τα 2.400 δολάρια η ουγγιά (είχε κλείσει στα 2.424,8 δολάρια ανά ουγγιά), παρά την ένταση στη Μέση Ανατολή, πολλοί επενδυτές φαίνεται να αποφάσισαν να αποσύρουν κεφάλαια από το «ασφαλές καταφύγιο» του κίτρινου μετάλλου, στρεφόμενοι προς τις μετοχές, με τη Wall Street, τις ευρωαγορές και τις αγορές της Ασίας να ανακάμπτουν.

    Επιπλέον, η ανησυχία στις ΗΠΑ για τον υψηλό πληθωρισμό, αν και κανονικά θα έπρεπε να ευνοήσει τον χρυσό, στην πραγματικότητα κινείται αποθαρρυντικά, καθώς ευνοεί τα σενάρια για παραμονή σε υψηλά επιτόκια για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που θα ήθελε να δει η αγορά.

    Πάντως, από την αρχή του χρόνου ο χρυσός έχει αυξηθεί κατά 13,3%, χάρη κυρίως στη Μέση Ανατολή και τις προσδοκίες για μια μείωση επιτοκίων από τη FED τον Ιούνιο, κάτι που πλέον μοιάζει λιγότερο πιθανό σε σχέση με μια πρώτη μείωσή τους τον Σεπτέμβριο.

    Ισχυρή πτώση σημείωσε και το ασήμι Μαΐου, το οποίο υποχώρησε κατά 1,60 δολάρια ή -5,5%, στα 27,25 δολάρια η ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Απριλίου. Αυτή ήταν η χειρότερη συνεδρίαση για ενεργό συμβόλαιο του ασημιού από τις 17 Ιουνίου του 2021.

    Διαβάστε επίσης

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος: «Δεν διεκδικώ τρίτη θητεία στο τιμόνι του ΣΕΒ»

    Ρωσία: Νέες φήμες για σοβαρή ασθένεια του Καντίροφ – «Μη αναστρέψιμη η κατάστασή του»

    Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον ΥΕΘΑ της Γερμανίας για την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ