• Σχόλιο Αγοράς

    Ισχυρή αντίδραση στη Wall Street: Στο +2,4% ο Nasdaq, άλμα 560 μονάδων για Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρή άνοδο αντέδρασαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, βάζοντας τέλος στο τριήμερο αρνητικό σερί το οποίο ολοκληρώθηκε με τις ισχυρές απώλειες της Δευτέρας.

    Η αγορά βρήκε στήριξη στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν, τα οποία επικεντρώνονταν γύρω από την αύξηση των ελέγχων, χωρίς να υιοθετεί περιορισμούς που παραπέμπουν σε lockdown.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 560 μονάδων (+1,60%) στις 35.492,70 μονάδες,  με τον S&P 500 να ολοκληρώνει την ημέρα στις 4.649,23 μονάδες με άνοδο 1,78% και τον Nasdaq στις 15.341,09 με άλμα 2,40%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσέφεραν οι Nike (6,15%), Boeing (5,86%) και American Express (3,26%). Μόλις 4 μετοχές έκλεισαν με πτώση, από τις οποίες τις σημαντικότερες απώλειες σημείωσε η Merck (-1,14%).

    Ιδιαίτερα θετικά κινήθηκαν μετοχές εταιρειών που έχουν σχέση με τα ταξίδια, τις μετακινήσεις και τη διασκέδαση. Η μετοχή της American Airlines έκλεισε στο +4,74%, της Delta Airlines στο +5,91% και της United Airlines στο +6,89%. Η μετοχή της Carnival έκλεισε στο +8,68% ενώ της Royal Caribbean Cruises στο +5,44% και της Norwegian Cruise Line στο +6,99%.  Η Expedia έκλεισε στο +9,14%, η Host Hotels & Resorts στο +8,84% ενώ η Caesars Entertainment στο +8,75%.

    Ισχυρή άνοδο σημείωσαν επίσης οι τεχνολογικές Citrix Systems (13,63%) και Micron Technology (10,54%), οι οποίες βρέθηκαν στην κορυφή του S&P 500.

    Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την παραλλαγή Όμικρον.  Σημείωσε ότι είναι εφικτό να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, χαρακτήρισε «πατριωτικό καθήκον» τον εμβολιασμό, ενώ ανακοίνωσε το σχέδιό του για την αγορά 500 εκατομμυρίων ράπιντ τεστ για την Covid-19 τα οποία θα μοιραστούν δωρεάν στους Αμερικανούς που το επιθυμούν, από τον Ιανουάριο.

    Όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ σε πολλές αφρικανικές χώρες, ο Μπάιντεν είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αρθούν και θα συζητήσει το θέμα αυτό με τους συμβούλους του τις επόμενες ημέρες.

    Παράλληλα, η αγορά βρήκε στήριξη στην είδηση ότι η Γερουσία ετοιμάζεται για ψηφοφορία στις αρχές του 2022, γύρω από το πακέτο  Μπάιντεν για τις επενδύσεις, ύψους  2 τρισ. δολαρίων.  Προς το παρόν, πάντως, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή  Τζο Μάντσιν, ο οποίος έχει εκφράσει τις διαφωνίες του για το σχέδιο. Ο Μπάιντεν από την πλευρά του δήλωσε αισιόδοξος πως θα υπάρξει αποτέλεσμα στις συζητήσεις με τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή, γύρω από το πακέτο.



    ΣΧΟΛΙΑ