• Σχόλιο Αγοράς

    Ισχυρή αντίδραση στη Wall Street – Κέρδη άνω του 2,5% για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην προτελευταία συνεδρίαση για το 2022, με τον S&P 500 να καταφέρνει να σβήσει τις μέχρι τώρα απώλειες για την εβδομάδα.

    Ειδικότερα, ο  Dow  Jones έκλεισε στις 33.220,80 μονάδες με άνοδο 1,05%, ο S&P 500 στις 3.849,28 μονάδες με κέρδη 1,75% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 10.478,09 μονάδες με άλμα 2,59%.

    Η αγορά βρήκε στήριγμα στα αρνητικά στοιχεία για τις αιτήσεις καταβολής επιδόματος ανεργίας για την περασμένη εβδομάδα, σε μια ένδειξη πως η αύξηση των βασικών επιτοκίων έχει αρχίσει επιτέλους να έχει αντίκτυπο στην αγορά εργασίας.

    Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 στις 225.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις σκαρφάλωσαν στις 1,7 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου.

    Η αγορά ελπίζει πως ένα πλήγμα στην αγορά εργασίας αλλά και στην ανάπτυξη θα οδηγήσουν πιο γρήγορα την FED στην απόφαση για πάγωμα των αυξήσεων των βασικών επιτοκίων μέσα στο 2023.

    Η αγορά ελπίζει ακόμα πως μια αντίδραση στην αυριανή τελευταία συνεδρίαση του έτους θα μπορούσε να μαζέψει σημαντικά τις απώλειες του Δεκεμβρίου, με το έτος πάντως να παραμένει αρνητικό για τη Wall Street. Μάλιστα αυτή θα είναι η χειρότερη επίδοση για την αγορά από το 2008.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Walt Disney (3,60%), η Salesforce (3,18%) και η Apple (2,83%). Μάλιστα η αντίδραση για τις μετοχές της Disney και της Apple ήρθε μετά από δύο καταστροφικές ημέρες, κατά τις οποίες οι τίτλοι βρέθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Ειδικά για την Disney, το 2022 αναμένεται να είναι το πιο αρνητικό έτος εδώ και πέντε δεκαετίες.

    Μόλις 2 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο (Merck & Co. -0,23%, Walgreens Boots Alliance -0,29%).

    Ισχυρή άνοδο 8,08% σημείωσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και η μετοχή της Tesla, η οποία και αυτή πραγματοποιεί μια καταστροφική χρονιά το 2022, η οποία επιβαρύνθηκε από την απόφαση του Elon Musk να αγοράσει την Twitter και την πώληση μεγάλου πακέτου μετοχών που κατείχε στην εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης

    Στα 2 τρις οι απώλειες για τους δισεκατομμυριούχους φέτος- Οι μετοχές με τα ιστορικά sell off

    Ανοδικά οι ευρωαγορές στην προτελευταία συνεδρίαση του 2022

    Χρυσός: Άνοδος 0,6%



    ΣΧΟΛΙΑ