• Σχόλιο Αγοράς

    Υποχώρηση στη Wall Street δείχνουν τα futures

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πτωτικά τα futures στη Wall Street, καθώς το νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής φέρνουν φόβο και αμφιβολία στους επενδυτές.

    Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν την χθεσινή συνεδρίαση Dow Jones και S&P 500 στο -1,4% και στο 0,60% αντίστοιχα. Την «σημαία» κράτησε σε μια ακόμα συνεδρίαση ψηλά ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε ανοδικά σχεδόν 55 μονάδες, ή 0,5%, κλείνοντας κοντά στις 10.548 μονάδες, σημειώνοντας ρεκόρ κλεισίματος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

    Κακά είναι τα μαντάτα στο μέτωπο του κορονοϊού στις ΗΠΑ, καθώς με 65.500 νέα κρούσματα, εμφανίστηκε η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 65.500 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τα 3,1 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας.

    Παράλληλα, 1.000 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 στην αμερικανική επικράτεια τις προηγούμενες 24 ώρες. Συνολικά, η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 133.195 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

    «Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση», επισήμανε την Πέμπτη ο ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Δρ. Άνθονι Φάουτσι, ο οποίος είναι σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την κρίση.

    Η επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας έγινε με σοβαρές παραλείψεις όσον αφορά τα μέτρα που είχαν συσταθεί, τόνισε ο Φάουτσι επισημαίνοντας ότι «αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε».

    Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε στα 1,314 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιουλίου από 1,41 εκατομμύριο την προηγούμενη ενώ παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε για πρώτη φορά τις τελευταίες επτά εβδομάδες.

    Σε αυτό το κλίμα, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones χάνουν 175 μονάδες, στο -0,68%, ενώ αυτά του S&P υποχωρούν κατά 18,85 μονάδες στο -0,60%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν κατά 44,75 μονάδες ή 0,42%.



    ΣΧΟΛΙΑ