• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια άνοδος του χρυσού με το βλέμμα στραμμένο στην Fed

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Οι αγορές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην Fed για την ανακοίνωση της απόφασης σχετικά με τα επιτόκια. Πέρα όμως από την Fed, ο χρυσός σημείωσε μικρή άνοδο λόγω της απόφασης του Πούτιν να εξαγγείλει μερική επιστράτευση.

    Το διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου ήταν ικανό να προσελκύσει τους επενδυτές, αντισταθμίζοντας την πίεση από το σταθερό δολάριο και τις αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσε άνοδο κατά 4,60 δολάρια ή 0,3% για να καθοριστεί στα 1.675,70 δολάρια την ουγγιά.

    Το σποτ ασήμι σημείωσε άλμα 0,7% στα 19,4423 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,9% στα 914,0984 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 2,6% στα 2.111,8701 δολάρια.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    «Ένα μέρος της αιτίας (για τα κέρδη του χρυσού) ήταν κάποια σχόλια του Ρώσου Προέδρου Πούτιν σε σχέση με την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής εμπορίας μετάλλων στην High Ridge Futures.

    Πέραν όμως της απόφασης Πούτιν, το επίκεντρο βρίσκεται τώρα στην απόφαση πολιτικής της Fed που αναμένεται στις 2 μ.μ. EDT, με τη Fed να φαίνεται ότι θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, ακολουθούμενη από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed Jerome Powell.

    Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και των γεωπολιτικών κινδύνων, αλλά τα αυξανόμενα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

     

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Θετικά τα πρόσημα εν αναμονή της απόφασης της Fed

    Πέτυχε η δημόσια πρόταση της ΙΝΤΕΑΛ στην Byte, που βγαίνει εκτός Χ.Α.

    Λιβύη: Το 40% των πιθανών νέων κοιτασμάτων πετρελαίου είναι σε περιοχές του τουρκολιβυκού μνημονίου



    ΣΧΟΛΙΑ