• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Οι νέες ανησυχίες για την Κίνα έφεραν βουτιά 3%

    • NewsRoom


    Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων και η επιδείνωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στον κορυφαίο εισαγωγέα του αργού, την Κίνα, συντέλεσαν ώστε να σημειωθεί βουτιά κατά 3% για την Τρίτη.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση $2.88, ή 3.1%, για να διαμορφωθεί στα $88.91 ανά βαρέλι

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Τη Δευτέρα, και οι δύο δείκτες αναφοράς έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, λόγω των αναφορών ότι οι ηγέτες στην Κίνα στάθμιζαν μια έξοδο από τους αυστηρούς περιορισμούς της χώρας για τον COVID-19. Ωστόσο, νέα κρούσματα έχουν αυξηθεί στη Γκουανγκζού και σε άλλες κινεζικές πόλεις, μειώνοντας τις προοπτικές για λιγότερους περιορισμούς.

    Οι προμήθειες βενζίνης και ντίζελ παραμένουν δυσάρεστα χαμηλές, πρόσθεσε, περιορίζοντας την πτώση των τιμών του αργού καθώς οι περισσότερες Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για μεγάλο κρύο. Οι συμμετέχοντες στην αγορά, που ανησυχούν ότι ο υψηλός πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια παγκόσμια ύφεση, θα παρακολουθήσουν επίσης τα στοιχεία των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

    Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμενόταν να είχαν αυξηθεί κατά περίπου 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε εν όψει των αναφορών του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που αναμένεται στις 4:30 μ.μ. EST (2130 GMT) την Τρίτη και η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών στις 10:30 π.μ. EST (1530 GMT) την Τετάρτη. Από την πλευρά της προσφοράς, τα ανοδικά σήματα παραμένουν στο εγγύς μέλλον.

    Η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο, που επιβλήθηκε ως αντίποινα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πρόκειται να ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσει διακοπή των εισαγωγών προϊόντων πετρελαίου τον Φεβρουάριο. Η Μόσχα αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση».

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Άλμα άνω του 2% έφερε η νέα υποχώρηση του δολαρίου

    Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις εκλογές των ΗΠΑ – Σε υψηλό 8 εβδομάδων οι δείκτες

    Το FTX συμφώνησε να εξαγοραστεί από την αντίπαλό του Binance – Παραμένουν οι πιέσεις στα κρυπτονομίσματα



    ΣΧΟΛΙΑ