• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια άνοδο «δείχνουν» τα futures στη Wall Street

    • NewsRoom


    Τη δική τους μάχη να κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα δίνουν αυτή την ώρα τα futures στην Wall Street, καθώς η αβεβαιότητα κυριεύει τους επενδυτές από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και την κλιμάκωση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας.

    Η συνεδρίαση της Τετάρτη έκλεισε με θετικά πρόσημα, παρά την νέα αύξηση των κρουσμάτων, με «ηγέτες» τις εταιρίες τεχνολογίας. Η μετοχή της Apple σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό και έκλεισε στο +2,33%. Ο Dow Jones ενισχύθηκε +0,68% ήτοι 177,10 μονάδες, στις 26.067,28, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο +0,78% στις 3.169,94 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα +1,44% στις 10.492,50 μονάδες.

    Ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ σημείωσε νέο ρεκόρ, καθώς την Τετάρτη καταγράφηκαν περισσότερα από 60.000 νέοι ασθενείς, ξεπερνώντας τους 3 εκατ. συνολικά. Αν και η επιδημιολογική κατάσταση φάνηκε να σταθεροποιείται στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ειδικά στη Νέα Υόρκη, που αποτελούσε αρχικά το επίκεντρο της πανδημίας, η χώρα γνωρίζει εδώ και περίπου έναν μήνα εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης σε νότιες και σε δυτικές πολιτείες. Οι αρχές σε αρκετές από αυτές αναγκάστηκαν έτσι να κάνουν βήματα προς πίσω πίσω στη διαδικασία άρσης των περιορισμών.

    Οι αιτήσεις ανεργίας δημοσιεύθηκαν σήμερα και σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο αριθμός τους ξεπερνάει τις 1,3 εκατομμύρια.

    Αρνητικό φαίνεται πως είναι το κλίμα στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, καθώς η δεύτερη επέκρινε τη σχεδιαζόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) λέγοντας πως η κίνηση αυτή θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Επίσης ως απάντηση στους περιορισμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε ορισμένους Κινέζους αξιωματούχους, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν δήλωσε πως η Κίνα θα επιβάλει περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε Αμερικανούς πολίτες που έχουν επιδείξει αυτό που χαρακτήρισε κάκιστη συμπεριφορά σχετικά με το Θιβέτ, ενώ κορυφαίος Κινέζος διπλωμάτης δήλωσε σήμερα ότι οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τις πιο σοβαρές προκλήσεις από τότε που καθιερώθηκαν οι διπλωματικοί δεσμοί.

    Στο κλίμα αυτό τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones κινούνται ήπια ανοδικά στο 0,01%, ενώ τα futures του S&P κερδίζουν 6,60 μονάδες στο 0,22%. ΤΡα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται ανοδικά στο +0,64%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ