Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Πτωτικά ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Ειδικότερα, Stoxx 600 έκλεισε στις 549,67 μονάδες, με απώλειες -0,60%, με τον ταξιδιωτικό τομέα να υποχωρεί κατά 1,6% μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου Χίθροου.

1

Από τις μετοχές του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Delivery Hero στο +6,54%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Puig Brands στο -7,00%.

Πέρα από τα προβλήματα του αεροδρομίου του Λονδίνου, τα οποία προκάλεσαν πιέσεις στις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, οι αγορές ασχολήθηκαν με τις Κεντρικές Τράπεζες. Η Τράπεζα της Ρωσίας διατήρησε τα βασικά της επιτόκια στο 21% την Παρασκευή, επικαλούμενη υψηλές πληθωριστικές πιέσεις. Την Πέμπτη, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης , ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε τα επιτόκια σταθερά στο Ηνωμένο Βασίλειο και η σουηδική Riksbank επέλεξε επίσης να μην αλλάξει τα επιτόκια. Η FED την Τετάρτη η Fed διατήρησε επίσης σταθερό το βασικό της επιτόκιο ενώ ανέφερε πως εξακολουθεί να βλέπει δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Stoxx 600 έκλεισε στο +0,56%.

Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε την Παρασκευή στις 8.646,79 μονάδες με απώλειες -0,63%, ο γερμανικός DAX στις 22.891,68 μονάδες με πτώση -0,47% ενώ ο γαλλικός CAC 40 στις 8.042,95 μονάδες, στο -0,63%.

Στον νότο, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 39.035,71 μονάδες με απώλειες -0,39% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διαφοροποιήθηκε, κλείνοντας με άνοδο 0,33% στις 13.350,20 μονάδες.

Διαβάστε επίσης

Tesla: Η βουτιά της μετοχής, τα φλαμπέ οχήματα, το πεσμένο ηθικό των εργαζομένων και ο «Αρμαγεδδών» Έλον Μασκ

ΟΤΕ: Στο 1,92% αυξήθηκαν οι ίδιες μετοχές

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξασφάλισε επενδύσεις σχεδόν 1,5 τρις δολαρίων από τα ΗΑΕ, λέει αξιωματικός του Λευκού Οίκου