ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ζημιογόνο έδαφος επέστρεψε η Μπήτρος Συμμετοχική το πρώτο εξάμηνο του 2026, με τον όμιλο να καταγράφει ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 378,8 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών 138,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε 30%, στα 2,26 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του μεταλλουργικού τομέα. Τα EBITDA ανήλθαν σε 388 χιλ. ευρώ, από 18 χιλ. ευρώ, ενισχυμένα από έκτακτο έσοδο αποτίμησης 331 χιλ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 44,3 εκατ. ευρώ. Ο ορκωτός ελεγκτής επισημαίνει ουσιώδη αβεβαιότητα για τη συνέχιση της δραστηριότητας.
Η θυγατρική Μπήτρος Μεταλλουργική έλαβε από τους πιστωτές της παράταση έως τις 31 Ιουλίου 2027 για την πώληση ακινήτων, από την οποία θα αποπληρώσει 36,2 εκατ. ευρώ. Η επικύρωση της παράτασης θα συζητηθεί στο δικαστήριο στις 14 Οκτωβρίου. Οι μετοχές της εταιρείας παραμένουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης.
Διαβάστε επίσης
Monte dei Paschi: Το σχέδιο του CEO για «έναν ιταλικό ηγέτη» – Τι στάση παίρνουν οι εμπλεκόμενοι
Allianz: Οργανωτικές αλλαγές ανακοίνωσε η εταιρεία
ΕΚΤΕΡ: Σύμβαση €155 εκατ. για την κατασκευή νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕΓΑΕ στη Μαγούλα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Η Qube αύξησε τη θέση short στην Credia και μείωσε στην Bally’s
- ΕΛΑΣ: 12 συλλήψεις και ξήλωμα 1.120 μέτρων καλωδίων για ρευματοκλοπές στον Ασπρόπυργο
- Deutsche Bank: Νέα τιτλοποίηση κινδύνου για χαρτοφυλάκιο δανείων 2 δισ. δολαρίων
- ΕΛΣΤΑΤ: Στα 6,35 δισ. ευρώ το εμπόριο Ελλάδας – Ιταλίας το α΄ εξάμηνο – Ενισχύθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.