• Σχόλιο Αγοράς

    Επέστρεψε πάνω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός – Άλμα 3,8% στα 81 δολάρια για το WTI

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ανοδικά έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα το ενεργό συμβόλαιο του χρυσού, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ στη Γερουσία.

    Ο πρόεδρος της FED δήλωσε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα κινηθεί για να αποτρέψει την εδραίωση του υψηλού πληθωρισμού, τον οποίο αναμένει να υποχωρήσει στο πρώτο μισό του 2022. Ωστόσο, επεσήμανε πως οι κινήσεις της FED θα είναι προσεκτικές, ώστε να μην επιφέρουν πλήγμα στην αγορά εργασίας και την πορεία ανάκαμψη της οικονομίας.

    Παράλληλα, ο Πάουελ δήλωσε πως η επίπτωση από την παραλλαγή Όμικρον στην οικονομία θα είναι βραχύβια.

    Η ομιλία Πάουελ, η οποία γίνεται μια μέρα πριν την ανακοίνωση των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, οδήγησε σε περεταίρω υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων, δίνοντας στήριξη στον χρυσό και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα

    Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 1.818,50 δολάρια ανά ουγγιά ενώ το ασήμι Μαρτίου με άνοδο 1,6% στα 22,812 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με άνοδο  4,2% στα 973,20 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου με κέρδη 0,7% στα 1.922,10 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ανοδικά κινήθηκε και το πετρέλαιο, με το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του WTI να κλείνει με άλμα 3,8% στα 81,22 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου. Το συμβόλαιο Μαρτίου του Brent έκλεισε με άνοδο 3,5% στα 83,72 δολάρια το βαρέλι.

    Η βενζίνη Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 3,6% στα 2,357 δολάρια το γαλόνι.



    ΣΧΟΛΙΑ