• Σχόλιο Αγοράς

    Χρύσος: Στο 1,9% περιορίστηκαν οι εβδομαδιαίες απώλειες

    • NewsRoom
    χρυσός


    Με εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 1,9% έκλεισε ο χρυσός, παρά την μικρή αντίδραση της Παρασκευής,  με το πολύτιμο μέταλλο να ευνοείται σήμερα από τις απώλειες 0,1% του δολαρίου.

    Η αγορά αισιοδοξεί πως το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ για το ζήτημα της αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους φτάνει στο τέλος του, μετά και τα όσα ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

    Σύμφωνα με αυτόν,  ο Τζο Μπάιντεν και ο Κέβιν Μακάρθι είναι κοντά σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους για δύο χρόνια, με τον Λευκό Οίκο να συμφωνεί για όριο στις δημόσιες δαπάνες για τις περισσότερες κατηγορίες εξόδων πέραν των ενόπλων δυνάμεων και των βετεράνων. Ακόμη, ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει την παραχώρηση να μειώσει τη χρηματοδότηση στην εφορία με σκοπό να εντείνει τους ελέγχους στους πολίτες με τα υψηλότερα εισοδήματα στο πλαίσιο της συμφωνίας.

    Έτσι, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 0,60 δολάρια στα 1.944,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ στην εβδομάδα κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,9%. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Ανοδική αντίδραση την Παρασκευή – Στο -1,5% η εβδομάδα για τον Stoxx 600

    Fourlis: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Αντιπρόεδρος David Watson

    Α. Χατζηπέτρου (HDB): Εξελέγη μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM)



    ΣΧΟΛΙΑ