• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Υποχώρησε 1,6% στα 1.781,30 δολάρια ανά ουγγιά

    • NewsRoom
    χρυσός


    Ο χρυσός υποχώρησε σήμερα Δευτέρα, αφού σημείωσε για λίγο υψηλό τεσσάρων μηνών, καθώς οι ανησυχίες, για τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ισχυρότερες από το αναμενόμενο τις επιχειρηματικές συνθήκες και αύξηση μισθών στις ΗΠΑ, ενίσχυσαν τις αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου, μαζί με τις προσδοκίες για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed.

    Τα συμβόλαια χρυσού παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 1,6% στα 1.781,30 δολάρια ανά ουγγιά. Η τιμή του χρυσού είχε κυμανθεί έως και 1.822,90 δολάρια στις πρώιμες συναλλαγές, το υψηλότερο επίπεδο εντός της ημέρας για ένα πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 10 Αυγούστου.

    Το ασήμι Μαρτίου έκλεισε με πτώση 3,6% στα 22, 417 δολάρια ανά ουγγιά/

    Το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με πτώση 2,1% στα 1.861,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιανουαρίου με πτώση 1,4% στα 3,795 δολάρια ανά λίβρα.

    Στοιχεία από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών (ISM), που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι το βαρόμετρο των επιχειρηματικών συνθηκών των ΗΠΑ σε εταιρείες του τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε στο 56,5 τον Νοέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν πτώση στο 53,7.

    Τα στοιχεία του ISM της Δευτέρας ακολούθησαν την έκθεση του Νοεμβρίου για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες, η οποία αποκάλυψε τη δημιουργία 263.000 νέων θέσεων εργασίας και μια αύξηση στις ωριαίες αποδοχές κατά 0,6%. Ξεχωριστά, οι παραγγελίες εργοστασίων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περισσότερο από το αναμενόμενο 1% τον Οκτώβριο.

    Εάν τα εισερχόμενα στοιχεία συνεχίσουν να παραμένουν ευνοϊκά, τότε ο πληθωρισμός είναι πιθανό να επιμείνει περισσότερο και αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τη Fed να είναι ακόμη πιο απρόθυμη να σταματήσει την πορεία της στις αρχές του πρώτου εξαμήνου του 2023.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες 0,4% για τον Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ