• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έσβησε τις απώλειες της εβδομάδας – Στο +2,1% τα εβδομαδιαία κέρδη για το ασήμι

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Με κέρδη ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο χρυσός, καταφέρνοντας να εκμηδενίσει τις προηγούμενες απώλειες της εβδομάδας.

    Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,5% και έκλεισε στα 1.754 δολάρια η ουγγιά. Με την άνοδο αυτή, το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο για την εβδομάδα. Ο χρυσός βρήκε στήριξη από το γεγονός πως το δολάριο παρέμεινε σταθερό,  παρά τον υποτονικό όγκος συναλλαγών λόγω και της εορτής των Ευχαριστιών.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,3% και διαμορφώθηκε η τιμή του στα 21,43 δολάρια η ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε άνοδο 2,1%.

    Το παλλάδιο παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 54,40 δολάρια ή 2,9%, για να κλείσει στα 1.821,50 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 6,1%. Η πλατίνα είδε το συμβόλαιο της για τον Ιανουάριο να χάνει $9 ή 0,9%, στα $987,80 η ουγγιά, συγκρατώντας μικρά κέρδη 0,4%.

    Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου διολίσθησε κατά 1 σεντ ή 0,3%, στα 3,63 δολάρια η λίβρα, χάνοντας κάτι παραπάνω από 0,1% στην εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο ο Dow Jones – Η Blizzard πλήγωσε τον Nasdaq



    ΣΧΟΛΙΑ