• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Απώλειες 1,7%

    • NewsRoom
    χρυσός


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν απώλειες σήμερα Πέμπτη, καθώς το δολάριο ανέκαμψε και άσκησε πίεση στο χρυσό και το ασήμι κατά τη διάρκεια μίας ασταθούς εβδομάδας για τα πολύτιμα μέταλλα.

    Ο χρυσός και το ασήμι παρουσίασαν συνεχείς αυξομειώσεις μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Νοέμβριο, ο οποίος σημείωσε χαμηλότερες τιμές από τις αναμενόμενες, γεγονός που ωφέλησε την αγορά μετοχών. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης της Fed μαζί με την απόφασή της  να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες αλλά και η πρόβλεψη ότι οι μειώσεις των επιτοκίων ενδέχεται να μην φτάσουν μέχρι το 2024, επιβάρυναν τόσο τις μετοχές όσο και τον χρυσό.

    Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 1,7% στα 1.794,40 δολάρια ανά ουγγιά, στη χαμηλότερη τιμή για το πιο ενεργό του συμβόλαιο από τις 6 Δεκεμβρίου.

    Το ασήμι Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 3,4% στα 23,305 δολάρια ανά ουγγιά.

    Η πλατίνα Ιανουαρίου έκλεισε με απώλειες 2,5% στα 1.013, 20 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 5,6% στα 1.813,60 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος, ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 3% στα 3,763 δολάρια ανά λίβρα.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Βουτιά στις ευρωαγορές



    ΣΧΟΛΙΑ