ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γρηγορότερη αποκλιμάκωση δείχνει να έχει η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου σε σχέση με τα υπόλοιπα της Ευρώπης, διολισθαίνοντας στο 4,37%, όταν ο αντίστοιχος Γαλλικός τίτλος από 4,96% την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται στο 4,84%.
Παρά τα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Ελληνικό πληθωρισμό, περί το 5%, η Ελληνική οικονομία προς ώρας δείχνει να ανθίσταται στην ενεργειακή κρίση. Από την άλλη και πάλι βγαίνει αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ανοδικά είναι και τα futures του Dow.
Οι αγορές στην Ευρώπη σημειώνουν άνοδο εξαιτίας της υποχώρησης του brent από τα 106,2 δολάρια το βαρέλι στα… 105. Η προσοχή εννοείται ότι είναι στραμμένη στα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των αμερικανικών τραπεζών. Που σημαίνει ότι μόνο η εταιρική κερδοφορία είναι αυτή που οδηγεί τα χρηματιστήρια στη κατάκτηση νέων κορυφών. Στις 7.811μονάδες, θυμίζουμε, ο S&P…
Πάνω από τις 2611 μονάδες ο γενικός δείκτης και κέρδη 0,65% αυτή την ώρα, αλλά χωρίς τον χαμό των εντολών του προηγούμενου διαστήματος, μόλις 4,4 εκατ. ευρώ έχουν αλλάξει χέρια στα πρώτα 12 λεπτά της συνεδρίασης της Τρίτης.
Έχουμε δυνατό ξεκίνημα της Άλφα, 1,66%, της Eurobank με +1,01%, της ΕΤΕ που αγγίζει σχεδόν το 1% η αντίδραση και ανεβαίνει πάνω από τα 16,41 ευρώ και της Πειραιώς 1,15%, στα 9,85 ευρώ.
Επίσης, πάνω από 1,1% κέρδη δίνει και σήμερα η Coca Cola, πάνω από τα 52,10, η ΔΕΗ 1,07%, στα 22,64 και η Τιτάν που ενισχύεται 1,32%, στα 47,42 ευρώ.
Σημειωτέον ότι σήμερα εκκινεί η δημόσια εγγραφή της Capital Financial Maritime, η οποία ολοκληρώνεται την Πέμπτη 15/10.
Στο σχόλιό της η Depolas Investments γράφει για στάση αναμονής που φαίνεται ότι τηρείται στις ομολογιακές αποδόσεις. Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιορίζεται στις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ στο κλείσιμο του ENXA.
Ως αποτέλεσμα, η επενδυτική κοινότητα θα επικεντρωθεί στα εταιρικά αποτελέσματα Γ τριμήνου των μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων Citigroup, Goldman Sachs, Wells Fargo και JP Morgan. Επίσης, βαρύτητα θα δοθεί και στα αποτελέσματα των United Health και Johnson & Johnson. Στο εσωτερικό, ξεκινά σήμερα η Δημόσια Προσφορά της Capital Maritime. Πάνω στις εκτιμήσεις ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου στη Γερμανία σήμερα το πρωί.
Διαβάστε επίσης
Allwyn: Νέα αγορά μετοχών από το Valea Foundation ύψους περίπου €10.000.000 ευρώ
Eurobank Equities για ΔΑΑ: Στα €11,60 η τιμή στόχος – Αναβάθμιση προβλέψεων και ισχυρή ανθεκτικότητα
Visa: Πράσινο φως για είσοδο στην αγορά πληρωμών της Κίνας, αξίας 144 τρισ. δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για ΓΕΛ/ΕΠΑΛ για το 2026 – Πως γίνονται οι εγγραφές
- Εμπρησμός Marfin: Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα έλαβαν οι τρεις κατηγορούμενοι
- Τζον Γκρέι (Blackstone): Μεγαλύτεροι δημοσιονομικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη παρά στις ΗΠΑ – Το παράδειγμα της Ελλάδας
- ΔΝΤ: Άνω των 95 δολαρίων το πετρέλαιο το 2026 – Οι χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο από το ενεργειακό σοκ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.