• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Βουτιά κάτω από τις 620 μονάδες

    Στερλίνα


    Η οικονομία, ήταν το δεύτερο θέμα προς συζήτηση στο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον αντίπαλό του πρώην αντιπρόεδρο των κυβερνήσεων Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν.

    Αν κάτι μπορούσε να συγκρατήσει κανείς από τις εκατέρωθεν κατηγορίες, του τύπου «ήσουν ο χειρότερος μαθητής στη τάξη», «παίζεις γκολφ όλη μέρα» ή «είσαι το κανίς του Πούτιν» και διάφορα άλλα γλαφυρά, είναι τα εξής δύο: α) επί της ουσίας αυτό που είπε ο Τραμπ, ότι η Wall Street δείχνει ότι η αμερικανική οικονομία πάει καλά, διότι αντικατοπτρίζει τη μείωση της ανεργίας και, β) αυτό που είπε ο Μπάιντεν και μάλλον θα κριθεί από τις αγορές στη συνέχεια, ότι βάζει στο μικροσκόπιο τις φοροαπαλλαγές Τραμπ.

    Σίγουρα οι αγορές και οι επενδυτές… χάθηκαν από τις ατελείωτες βρισιές που εκτόξευαν ο ένας αντίπαλος στον άλλο, που σημαίνει ότι ουσιαστική συζήτηση δεν έγινε.

    Σαν αποτέλεσμα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν και μαζί με αυτές το Χ.Α.

    Σε ότι μας αφορά η αλήθεια είναι ότι εδώ και οκτώ συνεδριάσεις, το Χ.Α. υποχωρεί στις επτά και πως περισσότερα από 7 δις. ευρώ κεφαλαιοποίησης έχουν γίνει φύλλο και φτερό, τη στιγμή που γενικός δείκτης κινείται πάλι κάτω από τις 620 μονάδες. Κρίσιμη η στήριξη των 614 – 615 μονάδων.

    Σήμερα είναι η τελευταία μέρα δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων. Η εικόνα είναι τραγική, επιβαρυμένη από τα άσχημα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, Μότορ Όιλ και της συναλλαγής της Eurobank από την πώληση του Cairo.

    Στο ταμπλό η Alpha Bank ΑΛΦΑ -3,80% 1,52, διαπραγματεύεται πολύ κοντά στη στήριξη των 0,50 ευρώ, πάνω από 1% η πτώση για την ΕΤΕ και την Eurobank, ενώ μικρή ανοδική αναλαμπή από την Πειραιώς. Πάνω από 3% οι απώλειες για την Βιοχάλκο ΒΙΟ -0,76% 5,19, 1,4% για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, 1,78% για την ΔΕΗ, κάτω από τα 5 ευρώ, στα 4,96, 1,8% για την Coca Cola, στα 20,9 ευρώ, και 1,12% ο ΟΤΕ , στα 12,39 ευρώ.

    Νέα μεγάλη βουτιά πάνω από 5% για την MIG.

    Από τις μετοχές που διακινούνται, 35 υποχωρούν και 28 ενισχύονται.



    ΣΧΟΛΙΑ