• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τράπεζες και Ελλάκτωρ οδηγούν στο 10 στα 10

    • NewsRoom


    Φόρα για τις 900 μονάδες έχει πάρει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή να είναι στραμμένη σε τράπεζες και Ελλάκτωρ.

    Λίγο νωρίτερα, η αγορά διαμορφωνόταν στις 893 μονάδες και με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται πάνω από τα 3 εκατ. ευρώ.

    Στο επίκεντρο, λόγω και των τελευταίων εξελίξεων, οι τράπεζες, με την αγορά να αποτιμά, αφενός, τον αντίκτυπο από τον αναβαλλόμενο φόρο, ο οποίος απελευθερώνει κεφάλαια για το τραπεζικό σύστημα άνω των 15 δισ. ευρώ, υποχρεώνοντας τους ξένους οίκους να αναθεωρήσουν τις τιμές στόχους τους για τα τραπεζικά «χαρτιά» και, αφετέρου, τα stress tests που έδειξαν ότι ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό, ανοίγοντας τον δρόμο για την παραγωγή κερδών και τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

    Αύριο, στο μεταξύ, λήγει η προθεσμία για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ της Ελλάκτωρ, με αναλογία 1,25 νέες (ΚΟ) μετοχές για κάθε 2 παλαιές (ΚΟ) μετοχές, με τιμή διάθεσης μετοχής 0,90 ευρώ.

    Στα μη τραπεζικά blue chips, επικρατούν ανοδικές τάσεις με την Ελλάκτωρ στο +3% και, εν συνεχεία, την Τέρνα Ενεργειακή στο +1,4%, τη Motor Oil στο +1,4%, ενώ υποχωρούν ΔΕΗ με -0,70% και Lamda στο -0,50%.

    Στο επίκεντρο και ο ΟΠΑΠ μετά και την ανακοίνωση ότι περίπου το 59,4% από το συνολικό ποσό του μερίσματος επανεπενδύθηκε.

    Πάνω από 1% τα κέρδη για την Alpha, την Εθνική και την Πειραιώς και λιγότερο, κάτω από 1%, για την Eurobank, η οποία έχει το μικρότερο ύψος αναβαλλόμενου φόρου.

    Πάνω από 3,4% τα κέρδη για την Ελλάκτωρ και 1,1% η άνοδος για την Μότορ Όιλ.

    Στα 15,66 ευρώ ανακάμπτει ο Μυτιληναίος, θετικό πρόσημο για τον ΟΤΕ, στα 15,40 ευρώ, στα 12,24 ευρώ ενισχύεται ο ΟΠΑΠ.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναβαλλόμενος: Τα ξένα funds ξαναγράφουν τις εκθέσεις για τις τράπεζες – Έρχονται αναβαθμίσεις 20% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα



    ΣΧΟΛΙΑ