• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Το στοίχημα των 700 μονάδων παίζει η αγορά

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Άλλη μία απόπειρα να κινηθεί ο δείκτης πάνω από τις 700 μονάδες καταγράφεται αυτήν την ώρα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τις τράπεζες να μη θυμίζουν τίποτα από το πρόσφατο παρελθόν τους, οδηγώντας τον δείκτη τους στις 390 μονάδες, με κέρδη 1,91%.

    Τα κέρδη της αγοράς είναι υποτονικά, 0,58%, ενώ ο Γενικός Δείκτης εντοπίζεται στις 704 μονάδες.

    Το βλέμμα της αγοράς είναι στραμμένο σήμερα στη μετοχή της Aegean ΑΡΑΙΓ -100,00% που σημειώνει κέρδη 1,8% αυτήν την ώρα, πολιορκώντας τα 4 ευρώ.

    Ακολούθως, πάνω από 1% η άνοδος που βγαίνει στην Coca Cola και στη Motor Oil ΜΟΗ -100,00% , ενώ κάτω από 1% η άνοδος σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

    Οι επενδυτές επιστρέφουν στις τράπεζες, ποντάροντας στην ανάταξη του κλάδου το 2021, στη δημιουργία bad bank από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και στην εκταμίευση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα περάσουν από το τραπεζικό σύστημα.

    Το play του 2020-21 είναι η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς που ενισχύεται 3,5%, προσεγγίζοντας τα 1,10 ευρώ. Ακολουθεί με 2,3% η Alpha Bank και από 1,4% Εθνική και Eurobank.

    Φρένο στον ΓΔ βάζουν Jumbo, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το άνοιγμα των καταστημάτων την εορταστική περίοδο, Μυτιληναίος, Τιτάν και Lamda, ευτυχώς με απώλειες κάτω από 1%.



    ΣΧΟΛΙΑ