ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το… ξύλο συνεχίζεται στο Χ.Α., με τον γενικό δείκτη στις 1962 μονάδες και με τις συναλλαγές εκρηκτικές, στα 166 εκατ. ευρώ. Ούτε το +3% της Coca Cola είναι αρκετό για να κάνει την αγορά να μαζέψει τις απώλειές της, όταν η Πειραιώς βρίσκεται στο -4,6%, η Κύπρου στο -3,85%, στα 7,50 ευρώ, η Άλφα στο -4,25%, στα 3,33 ευρώ, η ΕΤΕ στο -4,96%, στα 12,64 ευρώ και η Eurobank – 3,6%, στα 3,37 ευρώ!
Οι απώλειες και σήμερα είναι σφοδρές στην Μετλέν, εξαιτίας των θέσεων σορτ που έχουν ανοίξει στη μετοχή εδώ κι ένα μήνα. Στα 31,34 ευρώ και πτώση μεγαλύτερη του 3%. Αντιθέτως στον ΟΠΑΠ οι απώλειες είναι μόλις 0,17%, με την μετοχή να εμφανίζει διακυμάνσεις μέσα στη μέρα. Βουτιά 3,44% για την Aegean, πάνω από 4,3% υποχωρεί η Βιοχάλκο, 2,68% οι απώλειες στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και -2,86% η Μότορ Όιλ.
Πάνω από 4,8 εκατ. κοπμμάτια έχουν αλλάξει χέρια στην Άλφα, 1,6 εκατ. στην Εθνική, 4,3 εκατ. στην Eurobank και 3,1 εκατ. τεμάχια στην Πειραιώς. Στην Aegean έχουν διακινηθεί 122 χιλιάδες μετοχές, σχεδόν όσες σε μία ολοκληρωμένη συνεδρίαση, στην ΔΕΗ που υποχωρεί οριακά, στα 14,31 έχουν αλλάξει χέρια περισσότερα από 420 χιλιάδες τμχ, ενώ στα ΕΛΠΕ η μετοχή μαζεύεται από τα 7,73 ευρώ, στα 7,90 με σημαντικό όγκο μέχρι στιγμής, 113 χιλιάδων τεμαχίων.
Πτώση πάνω από 1% δείχνουν στο μεταξύ, τα futures στην Wall τη στιγμή που ο Dax στην Φρανκφούρτη σημειώνει πτώση 515 μονάδων! Όλες οι τράπεζες στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης βρίσκονται στο κόκκινο. H Deutsche Bank διαπραγματεύεται αυτή την ώρα στο -7,21%!
Διαβάστε επίσης
Eurostat: Στο 1,8% επιβεβαιώνεται ο πληθωρισμός για την Ελλάδα – Στο 2,2% στην Ευρωζώνη
Σεισμός στις αγορές: ΗΠΑ και Ιταλία γκρεμίζουν τις τράπεζες, στα ύψη ο δείκτης φόβου VIX
Καταρρέει το Bitcoin: Νέο κύμα ρευστοποιήσεων και απώλειες πολλών δισ. στην αγορά crypto
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φλωρίδης: Η Ελλάδα είναι η πιο κυβερνήσιμη χώρα στο δυτικό στρατόπεδο
- Κομισιόν: Θετική απέναντι στην προοπτική συνάντησηςΤραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη
- Ιουλία Τσέτη: Έχει απενεχοποιηθεί ο ρόλος της βιομηχανίας στην Ελλάδα – Mεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον κλάδο
- ΚΕΠΕ: Η ελληνική οικονομία συνεχίζει ανοδικά παρά την ήπια επιβράδυνση
