• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τυφλές αγορές στην Alpha

    Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank


    Μεγάλο και έντονο το ράλι στην Alpha Bank με τη μετοχή στο +5% παρασύροντας ανοδικά, όχι μόνο τις υπόλοιπες συστημικές, αλλά και την πλειοψηφία των μετοχών στο Χρηματιστήριο.

    Πάνω από τις 1.250 μονάδες ο γενικό δείκτης με τον τζίρο στην αγορά να ξεπερνάει τα 76 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά έχουν γίνει στην Alpha, η οποία πραγματοποιεί το investor day.

    Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ξεπερνούν πλέον τα 20 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση έχοντας πλέον το 28% σε χρηματιστηριακή αξία του FTSE! Οι ξένοι, με αιχμή την Alpha τοποθετούνται και στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

    Αυτή την ώρα, η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 επιστρέφει πάνω από τα 10 ευρώ και σε υψηλά 18 μηνών. Λίγο πριν από τα 10 ευρώ και η Aegean ΑΡΑΙΓ 0,40% 12,65 στην οποία έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 200 χιλιάδες κομμάτια.

    Σχεδόν 2% τα κέρδη για την Ελλάκτωρ, στα 2,32 ευρώ, ενώ ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Μυτιληναίος, κινούνται σχεδόν σταθεροποιητικά.

    Ο ΟΤΕ στα 14,90, ο ΟΠΑΠ μία ανάσα από τα 16 ευρώ και ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 σε απόσταση ασφαλείας από τα ιστορικά υψηλά των 29,80 ευρώ.

    Κέρδη 1,67% για την Πειραιώς, 2,03% για την Eurobank, 2,7% για την ΕΤΕ.

    Το κλίμα στην αγορά έχει αλλάξει άρδην μετά τη σαρωτική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και όλα δείχνουν ότι θα επιτευχθεί η αυτοδυναμία στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

    Εξαιτίας του λόγου αυτού, αν δεν υπάρξει έκπληξη από τη Fitch την Παρασκευή, θεωρείται βέβαιο το γεγονός ότι μέχρι τον Οκτώβριο, η Ελλάδα θα ανακτήσει το investment grade, όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

    Άλλωστε, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί στα επίπεδα του 3,70%, όταν η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου που, σημειωτέον, η γειτονική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της υποβάθμισης στην πιστοληπτική ικανότητά της (…), διαπραγματεύεται στο 4,15%. Θεωρούνται «επενδύσιμα» πια τα ελληνικά ομόλογα.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Η πρώτη ελληνική τράπεζα στην παγκόσμια πρωτοβουλία για το κλίμα

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ