• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Θέλει να διαφοροποιηθεί από την Ευρώπη -Νέα υποχώρηση στο 1,78% για το 10ετές

    Wall Street


    To άνοιγμα της τουριστικής σεζόν από τις 15 Ιουνίου και η θερμή υποδοχή της επιλογής αυτής της κυβέρνησης από τον ξένο Τύπο, κάτι που ερμηνεύεται ως ένα αποφασιστικό βήμα για την ανακοπή της ύφεσης που προκαλεί η υγειονομική κρίση, αποτυπώνεται στο ταμπλό του Χ.Α. την Πέμπτη.

    Μένει να φανεί αν θα έχει συνέχεια…

    Ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται έστω και οριακά στις 611 μονάδες και με τις συναλλαγές πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ.

    λην όμως, αισιοδοξία προκαλεί η υποχώρηση του ελληνικού 10ετούς στο 1,78%, με την υποχώρησή του να ξεπερνάει το 10% μέσα σε μία εβδομάδα. Την ίδια ώρα, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν περίπου κατά μία ποσοστιαία μονάδα η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου ενισχύεται στα 34 δολ. βαρέλι.

    Πάντως, η εικόνα της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς είναι εύθραυστη, λόγω των απωλειών που καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κίνηση η οποία σχετίζεται με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην Γηραιά Ήπειρο.

    Σημειωτέον, σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον ευρωπαϊκό PMI, δίνοντας μία πρώτη γεύση για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην μεταποίηση και τις υπηρεσίες τον Μάιο.

    Ο τραπεζικός κλάδος στο Χ.Α. ενισχύεται κατά 0,9%, με την Alpha στο +1,61% και την Πειραιώς στο +1,5%, στα 0,50 και 1,035 ευρώ αντίστοιχα. Πάνω από 2,5% τα κέρδη σε ΕΤΕ και Eurobank.

    Από εκεί και πέρα, καταγράφεται δυναμική στα blue chips με την Τέρνα Ενεργειακή τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, την Jumbo, Eλλάκτωρ και ΔΕΗ η άνοδος διαμορφώνεται κάτω από 1%.

    Κίνηση στα 4,88 ευρώ για την Aegean εξαιτίας του σταδιακού ανοίγματος του τουρισμού, αλλά και εξαιτίας της χρηματοδότησης με 9 δις. ευρώ της Lufthansa από την Γερμανική κυβέρνηση, εξέλιξη που εκλαμβάνεται ως «σημάδι» ενίσχυσης και της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας από την Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ