• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τελικά, πυροβόλησαν…

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Ο τίτλος του πρωινού σχολίου αγοράς, ότι οι επενδυτές βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, για τη συνέχεια.

    Η αγορά διολισθαίνει πλέον κάτω και από τις 820 μονάδες. Οι δε συναλλαγές, και κυρίως το σκέλος των πωλήσεων, δεν έχουν την ένταση που είχαν χθες ή την Τετάρτη.

    Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 20 εκατ. ευρώ και κάτι ψιλά, αλλά το ανησυχητικό είναι πως είναι καθαρός, χωρίς πακέτα, στο σύνολό του.

    Οι ευρωπαϊκές αγορές, εκεί που έδειξαν σημάδια ζωής το πρωί με το άνοιγμα, γύρισαν για μία ακόμα φορά στο κόκκινο, με τον Dax οριστικά κάτω από τις 12.000 μονάδες και τον CAC στις 5.432, και οι δύο με απώλειες 0,2%.

    Η επόμενη στήριξη για το Χ.Α., όπως αναφέρει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Beta AXEΠEY κ. Εμ. Χατζηδάκης, εντοπίζεται στα όρια των 800 μονάδων.

    Μόνο το τελευταίο δίμηνο το Χ.Α. «χάνει» πάνω από 10% σε σχέση με τις αναδυόμενες του MSCI που υποχωρεί περίπου 6%. Τα συμπεράσματα δικά σας…

    Λογίζοντας το Χ.Α. ως αναδυόμενη αγορά, θα έχει τη συμπεριφορά μιας αναδυόμενης αγοράς, τονίζει ο γεν. διευθυντής της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ κ. Δ. Τζάνας.  Έβγαλαν στο πρώτο εξάμηνο κέρδη πάνω από 42% και υπάρχει περιθώριο για την κατοχύρωση νέων (κερδών), έστω και χαμηλότερα. Κι αυτό κοστίζει στο momentum και στην τάση.

    Alpha, Mοτορ Όιλ, Jumbo και ΟΠΑΠ είναι οι μόνες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που κρατιούνται με νύχια και με δόντια.

    Τα ΕΛΠΕ βρίσκονται λίγο πριν σπάσουν πτωτικά, τα 8 ευρώ, η Ελλάκτωρ διαπραγματεύεται στα όρια του 1,71, η Εθνική κάνει πράξεις κάτω από τα 2,40, ενώ η επιστράτευση της Eurobank με εντολές αγορών, δεν αλλάζει κάτι στην εικόνα της αγοράς.

    Πάνω από 50 μετοχές υποχωρούν και 40 ενισχύονται.

    Η ΓΕΚ/Τέρνα, που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω καζίνο Ελληνικού, υποχωρεί την Παρασκευή κατά 1,7%, στα 6,37 ευρώ με 82 χιλιάδες τεμάχια.

    Παιχνίδια και πάλι οσμίζεται η αγορά ότι στήνονται σε Moda Bagno, ANEK, Q&R.

    Κέρδη λόγω καλών αποτελεσμάτων που ενδιαφέρουν τους ξένους θεσμικούς παρατηρούνται στην Profile που ενισχύεται πάνω από 4,3%, στα 3,34 ευρώ.

    Στα 7,53 ευρώ ενισχύεται η Lamda, μετά τις δηλώσεις του CEO κ. Οδυσσέα Αθανασίου ότι η εταιρεία θα μπει στο Ελληνικό στις αρχές του 2020.

    Απώλειες για Ιντρακάτ και Ιντρακόμ, αλλά κέρδη για την Ιντραλότ.



    ΣΧΟΛΙΑ