• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τα μάκρο παρακαταθήκη για το νέο ράλι;

    Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές


    Μάλλον σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με οριακές απώλειες, με κλίμα Ευρώπης, σε απόσταση ασφαλείας από τα υψηλά 13 μηνών και βλέψεις για πιο ψηλά.

    Κι απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχουν λόγοι πια για να κοιτάζει ψηλότερα ο δείκτης, όπως εξηγούν χρηματιστές, μετά α) την απόλυτα επιτυχημένη έκδοση 30ετούς ομολόγου για 2,5 δισ. ευρώ με κόστος 1,9% και β) τα ενθαρρυντικά στοιχεία του προϋπολογισμού, καθώς προκύπτουν περισσότερα έσοδα από φόρους τον Φεβρουάριο, ένα μήνα που κάθε εμπορική δραστηριότητα ήταν κλειστή.

    Στην αγορά έχουν επιστρέψει οι μεγάλοι τζίροι, αφού δύο ώρες πριν από το κλείσιμο ο τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών πλησιάζει τα 50 εκατ. ευρώ. Κι αν μεγάλο μέρος της συναλλακτικής δραστηριότητας προέρχεται από τα κέρδη που καταγράφονται μετά το χθεσινό ράλι στις τράπεζες, προκύπτει ότι νέοι παίκτες παίρνουν θέση.

    Στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,52% 3,85 δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα με σαφήνεια οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ οι αναλυτές εκφράζουν «κενά» ως προς το reverse split που θα πραγματοποιηθεί, τη στιγμή που υπάρχουν συσσωρευμένες ζημιές παρελθόντων ετών. Πρόκειται για διάφορα τεχνικά σημεία, όπως επισημαίνουν, τα οποία χρήζουν μεγαλύτερης διερεύνησης. Ήδη, αναλυτές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή για περαιτέρω διευκρινίσεις από την διοίκηση της τράπεζας, ενώ τις επόμενες μέρες θα πρέπει να αναμένονται και οι πρώτες εκθέσεις από τους ξένους οίκους. Οι απώλειες στην τράπεζα την Τετάρτη διαμορφώνονται σε 5,1%, στα 0,89 ευρώ.

    Πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα ανέρχονται οι πιέσεις σε Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,48% 2,11 και Εθνική ΕΤΕ 1,32% 8,46, ενώ στην Alpha ΑΛΦΑ 2,40% 1,71 φαίνεται ότι πάει να γυρίσει το κλίμα, με το «χαρτί» στα 0,98 ευρώ.

    Εικόνα σταθεροποίησης στα 5,41 ευρώ για την Aegean, στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 9,56 ευρώ και στην ΕΧΑΕ κοντά στα 4 ευρώ.

    Ίδια εικόνα και για τον Μυτιληναίο, στα 13,36 ευρώ, τον ΟΛΠ στα 22,05 και τον ΟΤΕ στα 13,47.

    Βάση πάνω από τα 11 ευρώ χτίζεται στον ΟΠΑΠ, ενώ η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή πραγματοποιεί κινήσεις στα 13,10 ευρώ με 90 χιλιάδες τεμάχια.

    Διαβάστε επίσης: 

    «13άρι» πέτυχε το Δημόσιο με την έκδοση του 30ετούς – Ικανοποίηση στην κυβέρνηση, ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές

    Έλλειμμα €3,27 δισ. στον προϋπολογισμό το πρώτο δίμηνο του 2021

    Και νέα έκδοση ομολόγου «βλέπει» η ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ