• Business

    Και νέα έκδοση ομολόγου «βλέπει» η ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, επικεφαλής ΔΕΗ


    Και νέα έκδοση ομολόγου «βλέπει» η διοίκηση της ΔΕΗ, μετά την επιτυχημένη έξοδό της στις αγορές την εβδομάδα που πέρασε, αλλά και το «ρεύμα» που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη αγορά για «πράσινα» και ESG ομόλογα.

    Η είδηση πέρασε μάλλον στα… ψιλά, επισκιαζόμενη από την επιτυχία της έκδοσης, αλλά ο επικεφαλής της εισηγμένης, σε δηλώσεις που έκανε στους FT, ήταν, αν μη τι άλλο, αποκαλυπτικός σε ό,τι αφορά τα σχέδια της ΔΕΗ για την «επόμενη μέρα».

    Αναφερόμενος στο θέμα του ομολόγου βιωσιμότητας, με το οποίο η ΔΕΗ «σήκωσε» από τις αγορές 650 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,875%, ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης έκανε λόγο για μια αρκετά τολμηρή κίνηση, καθώς δεν βρίσκεις πολλές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που ανοίγονται σε ένα τέτοιο εγχείρημα, προσθέτοντας ότι ήταν μόνον η αρχή.

    Πρόσθεσε δε ότι η εταιρεία είχε εξετάσει την πιθανότητα να βγει στις αγορές με «πράσινο» ομόλογο, αλλά δεν μπορούσε να περιορίσει τα κεφάλαια σε ένα και μόνο έργο.

    «Τους προκαλώ [όσους αμφισβητούν το ομόλογο βιωσιμότητας] να μου δείξουν επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που έχουν ακολουθήσει τον δρόμο αυτό, της βιωσιμότητας… Από τη στιγμή που βρίσκεσαι ήδη σε αυτόν τον δρόμο, τα πράγματα φαίνονται πολύ απλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Επιχείρησης.

    Ο Γιώργος Στάσσης πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία στοχεύει να αποκτήσει στάτους επενδυτικής κατηγορίας μέσα στα επόμενα χρόνια και ότι θα επιστρέψει στις αγορές.

    «[Η έκδοση] αυτή ήταν μια εισαγωγή για εμάς… Μπορούμε να είμαστε πολύ ευέλικτοι και να προσθέσουμε κι άλλους [στόχους]. Τα ομόλογα βιωσιμότητας είναι το μέλλον», τόνισε, δίνοντας το στίγμα της «επόμενης μέρας».

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ: Τι φέρνει η έρευνα της Κομισιόν- Όλο το παρασκήνιο

    Για ποιες μετοχές «κρύβουν χρυσάφι» τα reports των Goldman Sachs και Credit Suisse

    ΔΕΗ: Με επιτόκιο 3,875% ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκδοση ομολόγου €650

    AXIA για ΔΕΗ: Το ράλι θα έχει συνέχεια – Καταλύτης ο ΔΕΔΔΗΕ, πάνω από 100% τα περιθώρια ανόδου



    ΣΧΟΛΙΑ