• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τα «χαρτιά» που διατήρησαν τον δείκτη πάνω από τις 640 μονάδες

    Wall Street


    Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, ήταν οι μετοχές στις οποίες περιεστράφη το επενδυτικό σήμερα, σε μία συνεδρίαση χαμηλών τόνων και ήπιων διακυμάνσεων.

    Οι επενδυτές έχουν πάρει μολύβι και χαρτί για να υπολογίσουν τι θα στοιχίσει για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ το τίμημα των 150 εκατ. ευρώ για την άδεια καζίνο στο Ελληνικό, μαζί με τον αμερικανικό κολοσσό τυχερών παιχνιδιών Mohegan. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι η ελληνοαμερικανική κοινοπραξία θα καταβάλει το τίμημα στο πρώτο χρόνο!

    Ο Γενικός Δείκτης, που τον τελευταίο μήνα, δείχνει απόλυτα συντονισμένος με τις διεθνείς αγορές, υποχώρησε οριακά, 0,37%, διατηρώντας έτσι την περιοχή των 640 – 641 μονάδων, αλλά με ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, μόλις 31,05 εκατ. ευρώ.

    Οι τράπεζες, με εξαίρεση μια μικρή αντίδραση κάτω από 1% στην Alpha, δεν παρουσίασαν κάτι ιδιαίτερο. Η Alpha  έκλεισε στα 0,525 ευρώ, αλλά ΕΤΕ και Eurobank έκλεισαν με πτώση 1,8% και 2,3% αντίστοιχα. Στο ίδιο μοτίβο και η Πειραιώς που κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών πέρασε στο κόκκινο με απώλειες 0,4%, στο 1,11 ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης, παρά τις απώλειες 1%, διατηρήθηκε στις 307 μονάδες, πάνω από την στήριξη των 300. Κάτι είναι κι αυτό…

    Η μετοχή της ΔΕΗ κατέκτησε νέα υψηλά, αγγίζοντας τα 5,4 ευρώ, η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ με άνοδο 0,77% έκλεισε στα 6,57 ευρώ και ο Μυτιληναίος με άνοδο 3,35%, έκλεισε στα 9,86 ευρώ και πλησιάζει τα υψηλά του μέσα στη χρονιάς, που εντοπίζονται πάνω από τα 10,3 ευρώ. Στις 12 τελευταίες συνεδριάσεις, η μετοχή έχει υποχωρήσει μόλις τις 3, με τον όγκο συναλλαγών σήμερα να ξεπερνάει τις 337 χιλιάδες τεμάχια.

    Αντίδραση στα 4,61 ευρώ βγήκε για τα ΕΛΠΕ, αν και η αγορά θα περίμενε κάτι καλύτερο μετά την εξαγορά του αιολικού στην Κοζάνη.

    Αντανακλαστική αντίδραση για την Aegean που την επανέφερε πάνω από τα 3 ευρώ, με κλείσιμο στα 3,13 ευρώ και όγκο 117 χιλιάδων τεμαχίων.

    Το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο σε επιλεγμένες μετοχές. Η κάθε μία έχει προφανώς το δικό της στόρι. Κέρδη για την Τεχνική Ολυμπιακή, αφού με τα κεφάλαια που αποκόμισε η οικογένεια Στέγγου από τον Ιβάν Σαββίδη για το Πόρτο Καρράς εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν και οι μικρομέτοχοι. Αν και η οικογένεια Στέγγου, φέρεται, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να επενδύει και στην ναυτιλία. Κέρδη και πάλι για τα Πλαστικά Θράκης, την Άβαξ (ποντάρει σε οφέλη από την επέκταση της Αττικής Οδού, που έχει μειοψηφική θέση), Κρι – Κρι, που διεισδύει συνεχώς σε νέες αγορές.

    Κέρδη, τέλος, για 55 μετοχές και απώλειες για 45.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ