• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Στο 1,8% τιμολογεί την απόδοση του 15ετούς η αγορά, το fund που απέκτησε το 5% της Πειραιώς και ο δείκτης


    Στο 1,8% αναμένεται η τιμολόγηση του πρώτου 15ετούς ομολόγου που εκδίδει η Ελλάδα μετά την έξοδό της από τα μνημόνια (σ.σ. 1,75% έγραφε νωρίτερα το mononews.gr), σύμφωνα με την ING. Την ίδια ώρα, το Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν δείχνει διάθεση να υποχωρήσει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, παρά το γεγονός ότι διολισθαίνουν και πάλι στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α., παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε ανοδικά, υποχωρεί οριακά στις 934 μονάδες και με συναλλαγές ιδιαίτερα χαμηλές και συγκρατημένες, στα 5 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει χαρτί, τουλάχιστον στον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, που να υποχωρεί πάνω από 1% ή να ενισχύεται πάνω από 1%.

    Alpha, ΔΕΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ (νέα υψηλά, στα 8,56 ευρώ), ΕΛΠΕ, Εθνική, Μότορ Όιλ και ΟΠΑΠ είναι τα χαρτιά εκείνα που στα πρώτα τρία τέταρτα της συνεδρίασης εμφανίζουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στην έκδοση του 15ετούς ομολόγου. Αποτελεί στοίχημα όχι μόνο η επιτυχής έκδοσή του, αλλά και η υπερκάλυψή του. Όσο μεγαλύτερη προσφορά συγκεντρωθεί, τόσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον και η εμπιστοσύνη των ξένων στη χώρα και στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί, υποστηρίζουν Έλληνες διαχειριστές.

    Για δε τα… κρούσματα του κοροναϊού στην Ευρώπη, το ένα διαπιστωμένο στην Γερμανία δεν αποτελεί δείγμα πανικού, αν και στην Γηραιά Ήπειρο οι κυβερνήσεις εμφανίζονται προετοιμασμένες.

    Πειραιώς

    Την ίδια ώρα, η Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Bienville Capital Management, LLC ελέγχει το 5%. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο το 2019, η Bienville Capital διαθέτει κεφάλαια 860 εκατ. δολαρίων σε 10 μεγάλες θέσεις και μία εκ τοποθετήσεων του ήταν το Spdr Sp 500 Etf.



    ΣΧΟΛΙΑ