• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Σήμα ανόδου από ΔΕΗ, τράπεζες, πάνω από τα 2,20 η Ιντρακόμ, νέα υψηλά 14 ετών για Ιντρακάτ, «ξύπνησε» ο ΟΤΕ;

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)


    Με θετικές ειδήσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση την Παρασκευή, με τον Γενικό Δείκτη να σκαρφαλώνει στις 1.234 μονάδες και συναλλαγές πάνω από 6,6 εκατ. ευρώ.

    Το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει θετικό μετά και την υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και την εκτίμηση των επενδυτών ότι μπαίνει τέλος στον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

    Στο 4,05% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς και περί το 4,54% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου.

    Θετικές ειδήσεις, που τονώνουν την επενδυτική ψυχολογία, όπως η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ, τα ισχυρά αποτελέσματα από Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank, τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί και χθες από ΕΛΠΕ και Autohellas.

    Πειραιώς και ΔΕΗ ξεχωρίζουν. Καλή κίνηση ξανά από Cenergy και ΕΛΠΕ.

    Συνολικά τα βαριά χαρτιά κινούνται ανοδικά. Τόσο τα αποτελέσματα της Alpha Bank, όσο και της Πειραιώς ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια.

    Η διοίκηση της Alpha Bank βελτίωσε λίγο ακόμα τις εκτιμήσεις. Βλέπει τώρα πάνω από 0,30 ευρώ κέρδη ανά μετοχή από 0,29 ευρώ και απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων πάνω από 11,5% από 11%, ενώ και η Πειραιώς φαίνεται πως θα ξεπεράσει τους στόχους και είναι η φθηνότερη ελληνική σε όρους p/e και έχει πολύ χαμηλό δείκτη p/tbv έναντι των ομοειδών της Ευρώπης.

    Προς τα 3 ευρώ κινείται η Πειραιώς και άνοδο άνω του 1% έχουν οι άλλες συστημικές.

    Ως προς την HelleniQ Energy, ισχυρά και τα δικά της αποτελέσματα και στην τηλεδιάσκεψη ειπώθηκε πως πρέπει η διοίκηση να κοιτάξει την πώληση του διυλιστηρίου της Lukoil στη Βουλγαρία, αν και το επενδυτικό της πλάνο δεν έχει κεφάλαια για τέτοιου μεγέθους εξαγορές.

    Ισχυρές οι ελεύθερες ταμειακές ροές στα 890 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο από 620 εκατ. ευρώ πέρυσι και οδήγησαν στη μικρή μείωση του καθαρού δανεισμού που πλέον είναι στα 1,48 δισ. ευρώ. Προμέρισμα 0,30 ευρώ.

    Στα 7,54 ευρώ και στο +1,48% στο ξεκίνημα σήμερα.

    Σε ό,τι έχει να κάνει με τη ΔΕΗ, τελικά από την πρωινή ανακοίνωση, οι επενδυτές πληροφορήθηκαν ότι η Κωτσόβολος καταλήγει στην Επιχείρηση έναντι 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα δάνεια. Έχει περίπου 83 εκατ. ευρώ καθαρό δανεισμό (μισθώσεις).

    Η εξαγορά γίνεται με EV/EBITDA 5,7 φορές (μαζί με τις μισθώσεις). Ξεπέρασε τα 10 ευρώ η μετοχή.

    Κέρδη 1,31% για την Alpha Bank στο 1,47 ευρώ στο +1,55% η ΕΤΕ και +1,18% η Eurobank.

    Πάνω από την κρίσιμη αντίσταση των 13,80 ο ΟΤΕ στα 13,86, ανοδικά στα 36,60 ο Μυτιληναίος στα 23,58 ενισχύεται η Μότορ Όιλ  +1,88% το Jumbo, με κίνηση προς τα 26 ευρώ.

    Κατά τα άλλα, +1,52% η Cener στα 6,70, +1,21% ο Τιτάνας, στα 18,42, +1,47% η Aegean.

    Η ΕΧΑΕ πάτησε πάλι τα 5 ευρώ, ενώ εντολές αγορών βγαίνουν και στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Άκτωρ, Ελλάκτωρ. Ξεσπαθώνει στα 2,20 ευρώ η Ιντρακόμ, νέα υψηλά 14άρων ετών η Ιντρακάτ στα 3,38 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Η ΔΕΗ εξαγόρασε την Κωτσόβολος – Τα οφέλη του μεγάλου deal

    Alpha Bank: Θεαματική αύξηση της κερδοφορίας με υπερδιπλασιασμό κερδών στο 9μηνο – Επιβεβαίωση mononews

    Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη 577 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο – Το μήνυμα του Χρήστου Μεγάλου



    ΣΧΟΛΙΑ