• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Rebound για ΟΠΑΠ, Jumbo, MOH και κούρσα για τις τράπεζες

    Χρηματιστήριο: Rebound για ΟΠΑΠ, Jumbo, MOH και κούρσα για τις τράπεζες


    Αναρρίχηση στις 925 μονάδες και κέρδη 1,28% για τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά, παρά τη διόρθωση να συνεχίζει να καταγράφει από τις υψηλότερες αποδόσεις διεθνώς με κέρδη άνω του 2% (μέχρι χθες), όταν ο S&P λεχει διορθώσει από τα υψηλά του πάνω από 11%.

    Το γύρισμα και χθες της Wall Street, όπου πολλές από τις απώλειες περιορίστηκαν αποτελεί την κινητήριο δύναμη της αντίδρασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και κατ’ επέκταση στο ελληνικό, σε μία μέρα ιδιαίτερα κρίσιμη.

    Η Fed αποφασίζει για τη στάση της και τα όπλα που θα χρησιμοποιήσει για την τιθάσευση του πληθωρισμού. Μέθοδος, η οποία μπορεί να χρειαστεί για να έχει αποτέλεσμα, τουλάχιστον έξι γύρους αύξησης των επιτοκίων, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις και σήμερα.

    Οι συναλλαγές στο Χ.Α. ανεβάζουν στροφές, καθώς με το καλημέρα σας πραγματοποιούνται πακέτα, όπως νωρίτερα πάνω από 300 χιλιάδες κομμάτια στη ΔΕΗ.

    Πάνω από 1 εκατ. τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια ως αυτή την ώρα στην Άλφα, με την μετοχή να ανακάμπτει πάνω από 2%, στο 1,265 ευρώ.

    Σχεδόν 3% τα κέρδη στην ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81, στα 3,20 ευρώ, στα 0,978 ευρώ με άνοδο μικρότερη του 1% στην Eurobank και 2,35% τα κέρδη για την Πειραιώς, στο 1,439 ευρώ.

    Οι νέες τιμές στόχοι από εγχώριους και ξένους οίκους μάλλον βρίσκουν ευήκοα ώτα, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

    Από εκεί και πέρα,τη σκυτάλη παίρνουν οι μετοχές που υποχώρησαν χθες, όπως ο ΟΠΑΠ, που αντιδρά με κέρδη πάνω από 2,5%, στα 12,83, η Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,03% 29,48 που μετά από διήμερη πτώση ανεβαίνει στα 13,51 ευρώ, η ΜΟΗ  ΜΟΗ 0,22% 27,22 στα 14,64 και με κέρδη 2,5%, η ΕΧΑΕ ενισχύεται πάνω από 2%, στα 3,925 ευρώ, η ΔΕΗ σκαρφαλώνει στα 8,625 ευρώ και με άνοδο πάνω από 2% και κατά 1,9% τα κέρδη που σημειώνει η Τέρνα Ενεργεειακή.

    Rebound και για τον Μυτιληναίο, λόγω αποτελεσμάτων, με επιστροφή πάνω από τα 15 ευρώ.

    Αδύναμος κρίκος και σήμερα η Ελλάκτωρ, που διολισθαίνει στο 1,28 ευρώ, καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί το θέμα του εγκλωβισμού χιλιάδων αυτοκινήτων κατά την επέλαση του χιονιά στην Αττική.

    Απώλειες 1,3% για την δεικτοβαρή Coca Cola, στα 29,34 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Γιατί οι Έλληνες θεσμικοί πυροβολούν την λεωφόρο Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ