• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ψάχνει και για το 11×11 – Σημάδια κόπωσης στο ταμπλό

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Όπως και χθες, στην έναρξη των συναλλαγών φαίνεται ότι βγαίνουν πιέσεις. Με τη διαφορά ότι χθες το κλίμα άλλαξε άρδην από τη στιγμή που η αγορά βρέθηκε κάτω από τις 760 μονάδες.

    Η εντύπωση των ενδοσυνεδριακών διορθώσεων δείχνει ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών μεταβάλλεται σε μία αγορά που αποκτά αντανακλαστικά. Πλην όμως, η αγορά έρχεται από 10 συνεχόμενα ανοδικές μέρες και είναι θεμιτό και λογικό οι επενδυτές να κάνουν δεύτερες σκέψεις αποκομιδής κερδών. Ωστόσο, ο γενικός δείκτης δείχνει να ισορροπεί στα επίπεδα των 765-767 μονάδων, με τις συναλλαγές μειωμένες στο μισό σε σχέση με τη χθεσινή μέρα, στα 7 εκατ. ευρώ.

    Βιοχάλκο ΒΙΟ 0,95% 5,33, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,80% 2,52 και ΕΧΑΕ είναι οι μετοχές εκείνες στις οποίες επικρατούν οι πωλητές. Ταυτόχρονα, σε αρνητική φορά πέρασαν Eurobank, ΔΕΗ, Εθνική και ΕΥΔΑΠ.

    Σε κάθε περίπτωση, οι τράπεζες είναι αυτές που κατάφεραν να υπεραποδώσουν τον Νοέμβριο με τα κέρδη πάνω από 70% σε ορισμένες περιπτώσεις, υπολειπόμενες όμως, σημαντικά από την πτώση που σημειώνουν μέσα στη χρονιά.

    Στην Ελλάκτωρ, οι επικείμενες μετοχικές ανακατατάξεις, πιέζουν τη μετοχή στο 1,62 ευρώ και πτώση 1,7%, διακινώντας 200 χιλιάδες τεμάχια μόλις στο πρώτο ημίωρο!

    ΕΤΕ και Eurobank υποχωρούν οριακά στο 1,79 και 0,53 ευρώ αντίστοιχα, ως αποτέλεσμα της υπέρμετρης ανόδου το τελευταίο διάστημα.

    Οριακές οι διακυμάνσεις και στη ΔΕΗ, η οποία έχει βρεθεί σε υψηλά 6 ετών! Η μετοχή τείνει να χτίσει νέα βάση στα 7 ευρώ με 62 χιλιάδες τεμάχια.

    Σε αρνητικό πρόσημο περνούν ακόμα, Μυτιληναίος, μετά την κατάκτηση νέων υψηλών, υποχωρώντας στα 11,16 ευρώ και ακολουθεί το Jumbo με οριακές απώλειες, στα όρια των 15 ευρώ.

    Δεύτερη συνεχόμενη μέρα απωλειών και για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 12,78 ευρώ.

    Στην Ευρώπη, έπειτα από τη διόρθωση του περασμένου διημέρου, παρατηρούνται επανατοποθετήσεις, αν και τα κέρδη την Παρασκευή είναι υποτονικά, κάτω από 1%.

    Κέρδη για 40 μετοχές και απώλειες για 27.



    ΣΧΟΛΙΑ