• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Προβάδισμα σε ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ

    Βουτιά στις ευρωαγορές την Δευτέρα έφερε η παραλλαγή Όμικρον

    DAX


    Ενώ το lockdown και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας αγγίζουν και χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, όπως η Πορτογαλία, αυτή την ώρα καταγράφονται ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που κάθονται στα υπερκέρδη και τα ιστορικά υψηλά που καταγράφηκαν φέτος, αφήνοντας τις όποιες… εκκρεμότητες προεξόφλησης για την επόμενη.

    Αν κάτι μπορούν να κρατήσουν οι επενδυτές είναι το διάγγελμα Μπάιντεν, ότι τελικά από τη μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να νοσήσουν οι πάντες.

    Εξαρτάται όμως, από το αν ο πληθυσμός είναι εμβολιασμένος ή όχι.

    Κατά τα άλλα, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά εκκίνησε στις 883 μονάδες με μικρά κέρδη μόλις 0,23%.

    Η τάση συσσώρευσης σε επιλεγμένες μετοχές συνεχίζεται, όπως η ΔΕΗ  ΔΕΗ 1,78% 11,42 για παράδειγμα που βρίσκεται στα 9,20 ευρώ ή ο Μυτιληναίος που έχει μία διακύμανση μεταξύ 15,10 – 15,20 ευρώ ΜΥΤΙΛ 2,54% 38,80.

    Όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα ατονεί περισσότερο.

    Ας μη ξεχνάμε ότι η ερχόμενη Παρασκευή, Παραμονή των Χριστουγέννων, είναι αργία για τις αγορές. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε ιδιαίτερα υποτονικές συναλλαγές και πλήρη απροθυμία για την ανάληψη περαιτέρω ρίσκου.

    Στον Τιτάνα η μετοχή προσπαθεί να ξεφύγει από τα χαμηλά, κάνοντας πράξεις στα 13,48 και με κέρδη πάνω από 1,6%.

    Κατά τα άλλα, στο 1,05 ευρώ παραμένει η Alpha ΑΛΦΑ 3,73% 1,67, στα 2,84 υποχωρεί η ΕΤΕ, ενώ στα 0,893 ευρώ ενισχύεται η Eurobank.

    Οριακά θετική μεταβολή στο 1,28 ευρώ για την Πειραιώς.

    Αυτή την ώρα, στα 6,17 ευρώ σκαρφαλώνει η μετοχή των ΕΛΠΕ, αλλά στα 13,60 υποχωρεί η ΜΟΗ ΜΟΗ 0,68% 26,54.

    Εμφανές το ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ και σήμερα. Στα 16,26 η μετοχή του ΟΤΕ και στα 12,32 επιχειρεί διαφυγή ο ΟΠΑΠ. Επαναγορά πάνω από τα 13,12 ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή.

    Ενα ακόμα άνοιγμα, στα 3,85 ευρώ για τον Φουρλή, μετά τις πωλήσεις πακέτων και έντονης συναλλακτικής δραστηριότητας το προηγούμενο διάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ