• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Profit taking ενόψει των αλλαγών στον MSCI – Στο 1,49% το 10ετές

    • Contributor
    Wall Street


    Κατοχύρωση κερδών λαμβάνει χώρα στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 1,47%, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, στα επίπεδα των 655 μονάδων.

    Μάλιστα, στο ταμπλό βγαίνει τέτοια προσφορά, καθώς ο τζίρος πλησιάζει τα 7 εκατ. ευρώ. Αναλαμπή παρατηρείται από τρεις μόνο μετοχές: ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και ΔΕΗ. Κι από αυτές τις τρεις, μόνο η ΕΥΔΑΠ ξεχωρίζει με κέρδη 1,8%.

    Πάνω από 3% η πτώση στην Εθνική, πάνω από 4,5% στην Eurobank και πάνω από 2% σε Πειραιώς και Alpha. Alpha και Εθνική, ανακοίνωσαν χθες αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι τα οικονομικά αποτελέσματα κινήθηκαν στη βάση των προβλέψεων της αγοράς.

    Από εκεί και πέρα, το διεθνές περιβάλλον δεν ευνοεί την «αποστασιοποίηση» της αγοράς, ειδικά όσο οι ξένοι επενδυτές προβάλλουν ως πάτημα για τις ρευστοποιήσεις τους τις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας. Από την άλλη, σε ό,τι μας αφορά, την Δευτέρα περνούν οι νέες αλλαγές στους δείκτες της Morgan Stanley. Δεν αποκλείεται ενόψει της αναδιάρθρωσης, να δούμε στο ταμπλό την Παρασκευή μεγαλύτερες αναταράξεις.

    Κατά τα άλλα, υπό πίεση βρίσκονται και τα μη τραπεζικά χαρτιά. Πτώση πάνω από 1,4% για την Aegean, με την αγορά να κρίνει την παρέμβαση της κυβέρνησης στις αερομεταφορές μικρή. Πτώση 1,65% για την Βιοχάλκο, 2,2% για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, 2,3% για την Coca Cola, 2,7% για την Ελλάκτωρ, 2% ο ΟΠΑΠ και 1,19% ο ΟΤΕ.

    Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση τέλος, ο FTSE 25 πλησίασε στην κοντινή στήριξη των 1.581 μονάδων, η οποία προς στιγμήν αντέχει, ενώ η κύρια είναι στη ζώνη των 1.565-1.567 μονάδων. Για τον γενικό δείκτη τα ενδιάμεσα σημεία στήριξης οριοθετούνται στις 645, 628 και 600 μονάδες. Αντιστοίχως αντιστάσεις εντοπίζονται στις 665, 680 και 705 μονάδες.

    Στα καλά νέα της ημέρας συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του ελληνικού 10ετούς στο 1,49% και του 5ετούς στο 0,83%.



    ΣΧΟΛΙΑ