• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ποδαρικό με το δεξί στον Αύγουστο – Ελλάκτωρ, Alpha και Εθνική οδήγησαν στο 10 στα 10!

    • NewsRoom
    ΧρηματιστήΧρηματιστήριο: Ποδαρικό με το δεξί στον Αύγουστο - Ελλάκτωρ, Alpha και Εθνική οδήγησανΧρηματιστήριο: Ποδαρικό με το δεξί στον Αύγουστο - Ελλάκτωρ, Alpha και Εθνική οδήγησαν στο 10 στα 10! στο 10 στα 10!ριο: Με το... δεξί στον Αύγουστο παρά τον χαμηλό τζίρο - Ελλάκτωρ, Alpha και Εθνική οδήγηΧρηματιστήριο: Με το... δεξί στον Αύγουστο παρά τον χαμηλό τζίρο - Ελλάκτωρ, Alpha και Εθνική οδήγησαν στο 10 στα 10!σαν στο 10 στα 10!

    Ευθ. Μπουλούτας – Β. Ψάλτης – Π. Μυλωνάς


    Ποδαρικό με το «δεξί» έκανε στον Αύγουστο το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει μια ανάσα από τις 900 μονάδες, αν και ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

    Με τους διεθνείς δείκτες να κινούνται σε θετικό έδαφος, τόσο στην Ευρώπη όσο και στο άνοιγμα της Νέας Υόρκης, η προσοχή στη Λεωφόρος Αθηνών παρέμεινε ξανά στραμμένη στις τράπεζες αλλά και στην Ελλάκτωρ, καθώς την Τρίτη λήγει η προθεσμία για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, με αναλογία 1,25 νέες (ΚΟ) μετοχές για κάθε 2 παλαιές (ΚΟ) μετοχές, με τιμή διάθεσης μετοχής 0,90 ευρώ.

    Κάπως έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 897 μονάδες, με άνοδο 1,03% και τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 47,05 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 23,7 εκατ. τεμάχια.

    Ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε με άνοδο 2,66%, με την Alpha Bank να σημειώνει άνοδο 5,36% κλείνοντας στο 1,149 ευρώ, ενώ η Εθνική ακολούθησε με άνοδο 3,47% στα 2,473 ευρώ. Η Πειραιώς έκλεισε με ήπια άνοδο 0,69% ενώ οριακή πτώση 0,13% κατέγραψε η Eurobank.

    ]Το ενδιαφέρον για τις τράπεζες είναι ιδιαίτερα αυξημένο μετά την θετική εξέλιξη με τον αναβαλλόμενο φόρο, η οποία αναμένεται να οδηγήσει τους ξένους οίκους να αναθεωρήσουν τις τιμές στόχους τους για τα τραπεζικά «χαρτιά». Παράλληλα, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κατάφεραν να περάσουν με άνεση τα stress tests, δείχνοντας πως ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό, ανοίγοντας τον δρόμο για την παραγωγή κερδών και τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και οι πρώτες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, καθώς Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.

    Την μεγαλύτερη άνοδο πάντως, μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, κατέγραψε η μετοχή της Ελλάκτωρ, κλείνοντας στο +8,53% και τα 1,4 ευρώ.

    Στο +2,56% έκλεισε η μετοχή της Βιοχάλκο, στο +2,09% η Jumbo, η οποία ανακοινώνει και αυτή αποτελέσματα τριμήνου μέσα στην εβδομάδα, και η ΟΛΠ στο 2,38%.

    Στο 1,41% έκλεισε η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ στο 1,43% ο ΟΤΕ. ΕΛΠΕ και Motor Oil ακολούθησαν με κέρδη 1,39% και 1,18% αντίστοιχα. Ήπια άνοδος για ΟΠΑΠ, ο οποίος ανακοίνωσε πως μεγάλο μέρος των μετόχων του (μεταξύ των οποίων και η Sazka) συμμετείχε στο πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματα, Μυτιληναίο, TITAN,  EXAE, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΥΔΑΠ.

    Στον αντίποδα,  η  Aegean έκλεισε με απώλειες -2,96%, στο -1,36% η Σαράντης ενώ στο – 0,99% έκλεισε η ΔΕΗ.

    Ήπιες απώλειες για ΑΔΜΗΕ, Lamda, Coca Cola και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

    Διαβάστε επίσης

    Με άνοδο 1,29% η πρεμιέρα του Δείκτη ESG του Χ.Α
    Wall Street: Ανοδικά οι δείκτες στο άνοιγμα – Στο +2,9% η Goldman Sachs
    ΟΠΑΠ: Σημαντική η συμμετοχή στο πρόγραμμα επανεπένδυση μερίσματος – Στο 46,25% το ποσοστό της Saszka



    ΣΧΟΛΙΑ