• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 31,5 εκατ. τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια στην Πειραιώς, μαζεύονται οι απώλειες στις άλλες τράπεζες


    Νέο ιστορικό όγκου συναλλαγών για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς ως αυτή την ώρα έχουν διακινηθεί περισσότερα από 31,5 εκατ. τεμάχια με περισσότερα από 13 εκατ. ευρώ τζίρο.

    Η μετοχή ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 υποχωρεί πάνω από 16%, στα χαμηλά των 0,57 ευρώ, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να καταγράφει απώλειες πάνω και από 22% με χαμηλό ημέρας στα 0,48 ευρώ.

    Πλέον το θέμα στην Πειραιώς δεν είναι το ποιος πουλάει. Από την Τετάρτη που άρχισαν να αποκρυσταλλώνονται στην αγορά οι όροι και οι προϋποθέσεις της αύξησης κεφαλαίου και του reverse split, το ζήτημα είναι ποιοι τοποθετούνται στα χαμηλά και πού αποβλέπουν.

    Σύμφωνα με τις εξηγήσεις χρηματιστηριακών παραγόντων, η μετοχή τείνει να καταστεί penny stock. Που σημαίνει ότι στην παραμικρή διακύμανσή της τα οφέλη που θα καταγράψει ένα χαρτοφυλάκιο βραχυπρόθεσμου ορίζοντα θα είναι σημαντικά.

    Από εκεί και πέρα, η κίνηση στην Πειραιώς λαμβάνεται από την αγορά ως η αντίστοιχη που θα ακολουθηθεί σε άλλες τράπεζες.

    Χωρίς τίποτα να έχει επιβεβαιωθεί, χωρίς τίποτα να έχει καν ψιθυριστεί, οι ακραίες διακυμάνσεις της έναρξης στα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά έχουν περιοριστεί.

    Από πτώση περίπου 5%, η μετοχή της Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,59 υποχωρεί 3,5%. Tης ΕΤΕ, από σχεδόν 4% πτώση, οι απώλειες περιορίζονται σε 1,3% και στην Eurobank, από 2,5% απώλειες, σε 1,5%.

    Κατά τα άλλα, νέες πιέσεις βγαίνουν στην Aegean ΑΡΑΙΓ 0,40% 12,65, στα 5,37 ευρώ με πτώση 4,1%, καθώς αναμένεται η περίοδος που το Δ.Σ. θα εγκρίνει τους όρους για την αύξηση κεφαλαίου της αεροπορικής.

    Πιέσεις βγαίνουν ακόμα στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη μετοχή να υποχωρεί 1,5%, παρά την είσοδο του Γιώργου Περιστέρη, ο οποίος θα αυξήσει σταδιακά τη συμμετοχή του.

    Μάλιστα, σήμερα ο κ. Περιστέρης πούλησε ένα ακόμα 3,05% στην Τέρνα Ενεργειακή στα 13 ευρώ. Η μετοχή υποχωρεί αυτή την ώρα στα 12,96 ευρώ.

    Κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα οι απώλειες σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, 1,8% οι απώλειες για την ΜΟΗ, στα 12,35 ευρώ, στα 5,50 ευρώ συνεχίζουν να υποχωρούν τα ΕΛΠΕ, στα 6,80 η ΕΥΔΑΠ και στα 4 ευρώ η ΕΧΑΕ.

    Ο τζίρος έχει ξεπεράσει ήδη τα 110 εκατ. ευρώ μετά το πακέτα στην ΤΕΝΕΡΓ.

    Ο γενικός δείκτης υποχωρεί 0,93%, στις 836,68 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ