• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Νευρικότητα και διακυμάνσεις παρά το investment grade και τη Unicredit για Alpha

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Πόσο

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Η αγορά ξεμένει από δυνάμεις και δείχνει να παραδίδεται στην διεθνή ανασφάλεια και ανησυχία που προκαλεί το Μεσανατολικό και το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου στη Γάζα, φέρνοντας σε δεύτερη μοίρα την είδηση μεγατόνων ότι η Unicredit σκοπεύει να αγοράσει το 9% που κατέχει το ΤΧΣ στην Alpha Bank.

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε δεύτερη μοίρα έρχεται και η πολυαναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα από την S&P με τον γενικό δείκτη να εμφανίζει διακυμάνσεις περί τις 1.175 μονάδες με συναλλαγές μόλις 40 και κάτι εκατ. ευρώ.

    Ως προς τον τζίρο, η αγορά δεν ευνοείται από το γεγονός ότι έχει μείνει εκτός διαπραγμάτευσης σήμερα η Alpha Bank μέχρις ότου διευκρινιστούν κάποιες από τις λεπτομέρειες της πρότασης των Ιταλών.

    Προς το παρόν στην αγορά υπάρχουν μόνο σενάρια για το συνολικό ύψος του τιμήματος.

    Νωρίτερα, σε μείωση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Morgan Stanley, η οποία όμως μετά την πρόσφατη διόρθωση από τα υψηλά του Αυγούστου, βλέπει ότι ο κλάδος έχει δημιουργήσει ελκυστικά σημεία εισόδου.

    Ειδικότερα, η Morgan Stanley τοποθετεί τις νέες τιμές στόχους στα 1,99 ευρώ για την Alpha Bank από 2,11 ευρώ προηγουμένως, στα 1,95 ευρώ για την Eurobank ΕΥΡΩΒ -100,00% από 2,10 ευρώ, στα 7,50 ευρώ για την Εθνική ΕΤΕ -100,00% από 8,33 ευρώ και στα 4,16 ευρώ για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -100,00% από 4,40 ευρώ προηγουμένως.

    Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η πτώση των τραπεζικών μετοχών ήλθε κυρίως ως αποτέλεσμα της κατοχύρωσης των κερδών ενόψει της πώλησης των συμμετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της κορύφωσης της ανόδου των επιτοκιακών εσόδων και των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία.

    Ως προς την κίνηση των μετοχών, πτωτικά κινούνται Eurobank -1,3% και Πειραιώς -0,40% από +3,44% υψηλό ημέρας ενώ ανοδικά κινείται η Εθνική 0,60% από υψηλό ενδοσυνεδριακό +3,29%.

    Στα μη τραπεζικά blue chips, απώλειες κινούνται Motor Oil -2,4% ΜΟΗ -100,00% , Ελλάκτωρ -2% ΕΛΛΑΚΤΩΡ -100,00% , Τέρνα Ενεργειακή -1,7% ΤΕΝΕΡΓ -100,00% , ενώ, ανοδικά ξεχωρίζει η Jumbo +3,5% ΜΠΕΛΑ -100,00% , Cenergy +1,4% CENER -100,00% , OΠΑΠ +1% ΟΠΑΠ -100,00% .

    Διαβάστε επίσης:

    JP Morgan – UBS: Τι σημαίνει η συγχώνευση στη Ρουμανία και η στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα για UniCredit και Alpha Bank

    ΔΥΠΑ: Έως αύριο οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

    Εργαζόμενοι Alpha Bank: Ιστορική η συμφωνία με την Unicredit



    ΣΧΟΛΙΑ