• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά στην Intracom, μειώνονται οι όγκοι στην ΕΤΕ – «Γκρέμισμα» -9% για Frigoglass

    • NewsRoom
    Σωκράτης Κόκκαλης - Παύλος Μυλωνάς - Χάρης Δαυίδ

    Σωκράτης Κόκκαλης – Παύλος Μυλωνάς – Χάρης Δαυίδ


    Χωρίς συγκεκριμένους πρωταγωνιστές, με εξαίρεση ίσως το +2% της Intracom, την επαναφορά του ΟΤΕ στα 13 ευρώ, τη νέα αντίδραση της Motor Oil, ή το 10,50 ευρώ της ΔΕΗ και το profit taking από εγχώριους επαγγελματίες στην ΕΤΕ, η αγορά δεν κατάφερε για μία ακόμα φορά να κλείσει πάνω από τις 1260 μονάδες, επίπεδα κομβικά για μια καλή συνέχεια μέχρι τέλος της χρονιάς.

    Πάνω από 35% τα κέρδη της χρονιάς, που για τα θεσμικά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού μπορεί και να θεωρηθούν σημαντικά, τα βλέμματα στρέφονται στην επόμενη εβδομάδα, που μια σειρά από εξελίξεις αναμένεται να μονοπωλήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Σύμφωνα άλλωστε, με την καταγραφή της Beta Χρηματιστηριακή, την Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί το roadshow της Morgan Stanley στο Λονδίνο με παρουσία του ΠΘ και με συμμετοχή 37 εισηγμένων εταιριών. Την ίδια ημέρα η Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει τα στοιχεία καταθέσεων και δανείων για το μήνα Οκτώβριο.

    Την Τετάρτη θα διεξαχθεί η τακτική δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ. Την Πέμπτη θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών του MSCI με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    Τέλος την ερχόμενη Παρασκευή το βράδυ η Fitch αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο με το ενδιαφέρον να μην εστιάζεται τόσο στην πιθανή ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αλλά στην προοπτική που θα συνοδεύει την αξιολόγηση της. Σε μίκρο-επίπεδο οι μετοχές των SPVs Sunrise και PhoenixVega θα διαπραγματεύονται στην προσεχή Τετάρτη χωρίς το μέρισμα των 0,0588 και 0,0144 ευρώ ανά μετοχή αντίστοιχα. Μέρισμα κόβουν και οι CNL Capital και Πλαστικά Θράκης την προσεχή Τετάρτη 30/11 ύψους 0,25 και 0,0685 ευρώ/μετοχή αντίστοιχα.

    Ειδικά για το  rebalancing του MSCI, το mononews.gr έχει προειδοποιήσει από την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής…

    Στις 1258 μονάδες ο γενικός δείκτης λοιπόν, με απώλειες 0,14% και συναλλαγές ιδιαίτερα χαμηλές, στα 64 εκατ. ευρώ. Περιορισμένες συναλλαγές λοιπόν, αλλά και χαμηλές διακυμάνσεις για τις μετοχές, με εξαίρεση το -1,20% της Jumbo, -2,08% της ΕΧΑΕ, -1,15% των ΕΛΠΕ, -1,32% της Ελλάκτωρ. Μεικτές τάσεις στις τράπεζες, με την συσσώρευση να συνεχίζεται, εξέλιξη που παραπέμπει περισσότερο σε διάλειμμα των αγοραστών.

    Συγκεκριμένα, στο 1,53,7 ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,46% η Alpha Bank με 2,75 εκατ. κομμάτια, 0,88% τα κέρδη για την Eurobank, στο 1,664 ευρώ με περισσότερα από 4 εκατ. κομμάτια, απώλειες 0,44% για την Πειραιώς, στα 3,13 ευρώ με 1,2 εκατ. κομμάτια και απώλειες 0,96% για την ΕΤΕ, στα 6,17 ευρώ.

    Επιστροφή στα 13 ευρώ για τον ΟΤΕ, απώλειες στα 14,50 ευρώ ο ΟΠΑΠ, μικρές διακυμάνσεις και μειωμένος όγκος συναλλαγών στον Mytilineos που με 120 χιλιάδες κομμάτια, υποχώρησε στα 36,30 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Frigoglass: Πού το πάει ο Χάρης Δαυίδ με το reverse split και τον συμψηφισμό ζημιών

    Pantelakis Securities για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η Αττική Οδός «δίνει» αξία στον όμιλο – Overweight και τιμή στόχος τα €14,50

    Alpha Finance για Optima Bank: Ξεκινά την κάλυψη με σύσταση «αγοράς» – Τιμή στόχος τα €9,10



    ΣΧΟΛΙΑ