• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με τις τράπεζες η συντήρηση δυνάμεων πάνω από τις 960 μονάδες

    τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

    Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Παρά τη χθεσινή ορμητική διάθεση των αγοραστών στις τράπεζες και ειδικά σε Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 και Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 σήμερα είναι… διαφορετική μέρα, με τους συναλλασσόμενους να έχουν ταυτόχρονα την προσοχή τους εστιασμένη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στην ανακοίνωση του πληθωρισμού Δεκεμβρίου.

    Οι εκτιμήσεις δίνουν και παίρνουν για υποχώρηση κάτω από 7%, ωστόσο, το ενδιαφέρον που βγήκε χθες εντόνως στις τράπεζες έχει ανοίξει την όρεξη για τη δημιουργία υπεραξιών με πρώτη στάση στα περσινά υψηλά των 973 μονάδων.

    Σε κάθε περίπτωση τυχόν επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ενδεχομένως να στείλει σήματα στη Fed, αλλά και στην ΕΚΤ για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων εκ μέρους τους.

    Την ίδια ώρα, υποχωρεί αισθητά η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και το πετρέλαιο στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων διολισθαίνει κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι, μεταξύ 72 – 79.

    Επιπρόσθετα, τάση ανόδου για τους 10ετείς ευρωπαϊκούς τίτλου, με τον ελληνικό να υποχωρεί σε 4,37%, ότι κι αν σημαίνει αυτό για την αίσθηση που υπάρχει σχετικά με την ελληνική οικονομία (αναβάθμιση ενόψει;).

    Στα του ταμπλό, η μετοχή της Alpha Bank κινείται πολύ κοντά στα χθεσινά επίπεδα, στο 1,44 ευρώ, με τον τραπεζικό δείκτη να στήνει βάση στις 700 μονάδες.

    Στα 3,96 ευρώ η ΕΤΕ, στο 1,145 η Eurobank, με την Πειραιώς να φέρει θετικό πρόσημο, στο 1,563 ευρώ.

    Alpha Bank και Πειραιώς, όπως αναφέρουν τόσο χρηματιστηριακές όσο και τραπεζικές πηγές, ήταν οι δύο τίτλοι που υστερούσαν σε απόδοση το 2022 σε σχέση με Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 και ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70.

    Οι πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι ειδικά στην Alpha Bank, οι παίκτες short πιάστηκαν στον ύπνο. Όσοι πόνταραν στη διατήρηση της μετοχής στο 1 ευρώ, «απογοητεύτηκαν», βλέποντας ισχυρά ξένα χαρτοφυλάκια να ανεβάζουν την Alpha πάνω από το 1,10 ευρώ.

    Βάση πάνω από τα 7,10 χτίζει και η ΔΕΗ εν αναμονή των διαδικασιών για την υλοποίηση του deal στη Ρουμανία, στα 20,08 ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 με νέα συμφωνία πώλησης ηλεκτρικού στην Ιταλία.

    Στα 20,82 η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23 που οδηγείται σε νέα υψηλά, στα 14,67 ο ΟΤΕ.

    Από τα small caps περιορισμένου εύρους η αντίδραση που βγαίνει στα Πλαστικά Θράκης ΠΛΑΘ 2,25% 4,09 στα 4,42 ευρώ και φήμες ότι η Τεχνική Ολυμπιακή τα βρίσκει τελικά με την πλευρά Σαββίδη για το τίμημα του Πόρτο Καρράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί το ION χτίζει θέση στην Πειραιώς, το ράλι στην Alpha και οι short – Παρασκήνιο και λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ