• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με την ΕΤΕ φλερτ στις 900 μονάδες ο δείκτης

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Και εντολές που εμπεριέχουν το στοιχείο του rebalancing ενόψει της προσθήκης της Εθνικής και του Μυτιληναίου, κρύβει η σημερινή συνεδρίαση, με την ΕΤΕ να απογειώνεται στο ξεκίνημα με κέρδη πάνω από 4% και ο Μυτιληναίος 1,7%.

    Ο γενικός δείκτης πάτησε και πάλι τις 900 μονάδες, σχεδόν μετά από ένα διάστημα 20 ημερών, με τις τράπεζες να επανέρχονται στο προσκήνιο, την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 και την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 στο +2% και την Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 στο +1,6%.

    Επί της ουσίας τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει πέρα από το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου σκαρφάλωσε στα 116 δολάρια το βαρέλι!

    Οι επενδυτές τοποθετούνται ενόψει των αλλαγών στον MSCI από 1ης Ιουνίου εξέλιξη που μέχρι τότε δικαιολογεί το να παίρνουν θέση τα index funds, τα funds δηλαδή που διαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους από μετοχές που υπάγονται σε διεθνείς δείκτες.

    Από την άλλη, δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς το γεγονός τον ρυθμό με τον οποίο η Alpha μειώνει τα κόκκινα δάνειά στοχεύοντας σε μονοψήφιο ποσοστό μέχρι τέλος του χρόνου, την ισχυρή παραγωγή κερδών στην ΕΤΕ και την Eurobank, επιτρέποντας στις δύο τράπεζες τη διανομή μερίσματος από το 2023 για τα φετινά κέρδη που θα γράψουν.

    Από την άλλη, κίνηση προς τα υψηλά της φαίνεται να λαμβάνει χώρα στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,49% 18,33 στα 18,13 ευρώ με υψηλό στα 18,19 ευρώ, υπό πίεση πάντως, ο Τιτάνας στα 12,60 ευρώ, με την Fidelity να έχει διαθέσεις περαιτέρω μείωσης της συμμετοχής της, πλώρη προς τα 10 ευρώ έχει βάλει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που γράφει υπεραξίες πάνω από 800 εκατ. Ευρώ από τη συμμετοχή της στην Τέρνα Ενεργειακή ακόμα κι αν το deal με το Macquarie γινόταν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

    Τεχνικά, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η αγορά θα μπορούσε να επωφεληθεί της ευκαιρίας ενός βραχυπρόθεσμου ράλι, καθώς φαίνεται ότι οι αγορές έχουν χωνέψει τη μακρά περίοδο αβεβαιότητας στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό, οπότε θα πορευθούν αναλόγως.

    Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση θα μπορούσε να υπάρξει μία ακόμα προσέγγιση των 910 μονάδων, αλλά για μετά το μέλλον άδηλο…

    Διαβάστε επίσης:

    MSCI: Πόσα λεφτά θα μπουν σε Εθνική και Μυτιληναίο

    Τιτάν: Καμπανάκια σε Παπαλεξόπουλο, Κολακίδη από το ξήλωμα της συμμετοχής της Fidelity



    ΣΧΟΛΙΑ