ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις πιέσεις των πωλητών και να επανέλθει πάνω από τις 920 μονάδες, παρά την προσπάθεια που επιχείρησε.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή με απώλειες 0,07%, στις 2.200,59 μονάδες, ενώ και αυτός σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 0,39%.
Η αγορά αναμένει τις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος, με τα στοιχεία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική.
Παράλληλα, η αγορά στρέφει την προσοχή της στην ανακοίνωση της ΔΕΗ για τους ενδιαφερόμενους για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, υποβλήθηκαν 4 δεσμευτικές προσφορές από τους CVC Capital Partners Group, First Sentier Investors Group, KKR Group και Macquarie Group.
Την Πέμπτη το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία για βελτιωμένη προσφορά για το 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η μεγαλύτερη προσφορά κατατέθηκε από την ιταλική Italgas.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+2,22%), της Alpha Bank (+0,95%), του ΟΠΑΠ (+0,92%), του ΟΛΠ (+0,91%) και της ΕΥΔΑΠ (+0,84%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-2,27%), των ΕΛΠΕ (-1,99%), της Σαράντης (-1,46%) και της Motor Oil (-1,09%).
Από το σύνολο των μετοχών τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν η ΕΛΓΕΚΑ (+6,95%) και η Ιντραλότ (+6,57%). Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές Ίλυδα (-4,70%) και Χαϊδεμένος (-4,14%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προσύμφωνο αγοράς ακινήτου: Σε ποιες περιπτώσεις δεν εξασφαλίζει τον αγοραστή και πώς μπορείτε να προστατευθείτε
- Νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία – Το «Mononews» αποκαλύπτει το νομοσχέδιο
- Φώτης Μανούσης: Από τον τραυματισμό του στο Σέιχ Σου από τα ΜΑΤ του Αρκουδέα, στο σταθμό New Chanel και στην ακτοπλοΐα
- Νεμπής (ΟΤΕ): Πώς ακολουθεί το παράδειγμα της Τ- Mobile στις ΗΠΑ
