• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με συνολικά κέρδη 2,78% έκλεισαν την εβδομάδα οι τράπεζες

    • NewsRoom

    Γιατί είναι κρίσιμες οι συνεδριάσεις της Παρασκευής και της Δευτέρας


    Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις πιέσεις των πωλητών και να επανέλθει πάνω από τις 920 μονάδες, παρά την προσπάθεια που επιχείρησε.

    Στα θετικά στοιχεία της συνεδρίασης της Παρασκευής ήταν η άνοδος 1,07% του τραπεζικού δείκτη ο οποίος έκλεισε στις 572,26 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο +2,78%.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή με απώλειες 0,07%, στις 2.200,59 μονάδες,  ενώ και αυτός σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 0,39%.

    Η αγορά αναμένει τις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος, με τα στοιχεία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική.

    Παράλληλα, η αγορά στρέφει την προσοχή της στην ανακοίνωση της ΔΕΗ για τους ενδιαφερόμενους για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, υποβλήθηκαν 4 δεσμευτικές προσφορές από τους CVC Capital Partners Group, First Sentier Investors Group, KKR Group και Macquarie Group.

    Την Πέμπτη το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία για βελτιωμένη προσφορά για το 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η μεγαλύτερη προσφορά κατατέθηκε από την ιταλική Italgas.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+2,22%), της Alpha Bank (+0,95%), του ΟΠΑΠ (+0,92%), του ΟΛΠ (+0,91%) και της ΕΥΔΑΠ (+0,84%).

    Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-2,27%), των ΕΛΠΕ (-1,99%), της Σαράντης (-1,46%) και της Motor Oil (-1,09%).

    Από το σύνολο των μετοχών τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν η ΕΛΓΕΚΑ (+6,95%) και η Ιντραλότ (+6,57%). Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές Ίλυδα (-4,70%) και Χαϊδεμένος (-4,14%).



    ΣΧΟΛΙΑ