• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με κινητήρια δύναμη τις τράπεζες και τον Μυτιληναίο στο δρόμο για τις 900 μονάδες


    Κάτι λιγότερο από εννέα μονάδες χωρίζουν την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά από το να γράψει τις 900 μονάδες, αν και κάτι τέτοιο θα είχε νόημα, αν ο γενικός δείκτης σταθεροποιείτο πάνω από τα επίπεδα αυτά.

    Η αγορά κινείται νωχελικά πάνω από τις 891 μονάδες, αλλά χωρίς τζίρο, ο οποίος διαμορφώνεται μόλις στα 13 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης πάντως, ήδη ξεπέρασε τις 900 μονάδες και για την ακρίβεια, ότι κι αν σημαίνει για την τάση και τους πρωταγωνιστές της αγοράς, ξεπερνάει τις 914 μονάδες και με κέρδη άνω του 2%. Alpha και Πειραιώς ξεπερνούν σε άνοδο το 2% και 3,4% αντίστοιχα, ενώ κοντά στο 1,5% ανέρχονται τα κέρδη σε Εθνική και Eurobank.

    Ο Μυτιληναίος είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης με κέρδη 1,5%, στα 9,95 ευρώ, διακινώντας πάνω από 34 χιλιάδες τεμάχια.

    Το κλίμα δείχνει καλό στην αγορά με 46 μετοχές ανοδικές και 23 πτωτικές, που σημαίνει ότι το ενδιαφέρον περνάει και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. MIG, Σπύρου, Ιντραλότ και Δρομέας ξεχωρίζουν από τα small caps, ενώ Revoil, Briq, EYAΘ, ΕΛΓΕΚΑ, ΕΚΤΕΡ και Πλαίσιο, κινούνται στο κόκκινο.

    Η έκθεση της HSBC για τις τράπεζες, αλλάζει το κλίμα στην αγορά, επισημαίνουν οι χρηματιστές. Το κλίμα προς την Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνεται, οι δείκτες καταναλωτικής και οικονομικής εμπιστοσύνης καταγράφουν άνοδο, τα spreads των κρατικών ομολόγων συρρικνώνονται και οι τιμές του real estate αυξάνονται, ωστόσο οι τιμές των τραπεζικών μετοχών υστερούν, μέχρι στιγμής, γράφει η HSBC στη νέα έκθεσή της.

    Προβαίνει δε, σε αναβάθμιση των συστάσεων για τις μετοχές των Eurobank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς από “hold” σε “buy”. Για την Eurobank η τιμή στόχος αυξάνεται στα 1,04 ευρώ ανά μετοχή από 0,94 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική Τράπεζα στα 3,3 ευρώ από 2,8 ευρώ και για την Πειραιώς στα 4,4 ευρώ από 3,1 ευρώ, ενώ αντιθέτως για την Alpha Bank η τιμή στόχος μειώνεται στα 2,48 ευρώ από 2,5 ευρώ προηγουμένως.

    Το ελληνικό 10ετές ομόλογο πάντως, δείχνει να υποχωρεί και πάλι στα επίπεδα του 1,40%, μετά το 1,49% που έγραψε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.



    ΣΧΟΛΙΑ