• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με φόρα στις 900 μονάδες

    τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

    Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Μετά το άδειασμα των πρώτων λεπτών, ειδικά στις τράπεζες, αλλάζει η τάση στο ταμπλό και ο γενικός δείκτης χτυπάει ξανά τις 900 μονάδες για τέταρτη φορά μέσα σε δέκα μέρες.

    Η Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 πέρασε σε θετικό πρόσημο και διευρύνει τα κέρδη της σε 2,8%, η ΕΤΕ ΕΤΕ 0,28% 7,09 πέρασε σε θετικό πεδίο με κέρδη πάνω από 1%, απώλειες, αλλά περιορισμένες για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 στο 1,08 και κέρδη σχεδόν 2% για την Πειραιώς.

    Πάνω από 3% τα κέρδη για την Τέρνα Ενεργειακή, 2,2% η άνοδος για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε θετικό πρόσημο η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ και η Μότορ Όιλ.

    Πράξεις στα 17,17 ευρώ για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 1,15% 37,04 και κέρδη σχεδόν 1% για τον ΟΠΑΠ και κέρδη 0,3% για τον ΟΤΕ.

    Η γενικότερη άποψη είναι πάντως, ότι οι αγορές και μαζί τους το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) φαίνεται ότι βρίσκονται σε φάση αναδιάταξης αναμένοντας κάποιους ισχυρούς καταλύτες για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

    Έξι εβδομάδες ανόδου, μία εβδομάδα απωλειών, η προηγούμενη και αποδόσεις έως 40% από το τέλος Σεπτεμβρίου, δίνουν τροφή για δεύτερες σκέψεις από τους επενδυτές, όπως το να κατοχυρώσουν ρευστότητα ενόψει της νέας, δύσκολης και συνάμα υφεσιακής χρονιάς του 2023 που έρχεται.

    Σε κάθε περίπτωση, κρίσιμο διάστημα μέχρι τέλος του μήνα για την αγορά και τις υπόλοιπες, αφού παραδοσιακά κλείνουν θέσεις εκ μέρους των ξένων και ταυτόχρονα, συνηθίζεται ένα ράλι, αντίδραση, για τις εναπομείνασες συνεδριάσεις πριν από το τέλος του χρόνου.

    Η προσοχή της αγοράς σε Autohellas και Cenergy για την εισαγωγή τους στον FTSE μία εκ των δύο, με την πρώτη να έχει αυξημένο free float στο 65% το ποσοστό των βασικών μετόχων και η δεύτερη ισχυρή κεφαλαιοποίηση περί τα 600 εκατ. ευρώ.

    Ανεβάζουν εκ νέου στροφές οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων 9μήνού την τρέχουσα εβδομάδα.

    Στις κυριότερες ανακοινώσεις ξεχωρίζουν: ΟΠΑΠ, Φουρλής, ΔΕΗ, Ε-Net 22/11, Quest, Motor Oil, Lamda Development 23/11 και Ελβαλχαλκόρ 24/11.

    Τέλος, επισημαίνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου οι αγορές της Αμερικής θα παραμείνουν κλειστές λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. δείχνει ότι έχει κολλήσει στις 890 μονάδες, μετά το υψηλό των 910 μονάδων πριν από 10 μέρες.

    Πάνω από 3% τα κέρδη για την Ε-Νet, ενόψει αποτελεσμάτων, πάνω από 2,3% η άνοδος για την Ιντερτέκ με τη θεαματική αύξηση αποτελεσμάτων, στα 19,45 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στις αγορές για 7 δισ. ευρώ η Ελλάδα το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ