• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κοιτάζει τα €4 η Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Στις 1.406 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) και με συναλλαγές λίγο πάνω από τα 4 εκατ. ευρώ.

    Συσσωρευτικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ παρόμοια ήταν και η εικόνα στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

    Βαδίζουμε πλέον στον 4ο συνεχόμενο μήνα ανόδου των μετοχών παγκοσμίως, όπως υποδηλώνει ο MSCI World Index με κέρδη άνω του 20%, καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί με προβλεπόμενη τροχιά, ενώ η αγορά εργασίας και η οικονομία γενικότερα παραμένουν ιδιαίτερα ανθεκτικές.

    Στο εσωτερικό, η άνοδος, όπως γράφει ο Νίκος Καυκάς της Depolas Investment, τροφοδοτείται από τη νέα εισροή χρήματος και την αυξημένη επενδυτική διάθεση λόγω και της επενδυτικής βαθμίδας.

    Σήμερα το βράδυ ο οίκος FTSE Russell θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης των δεικτών με την ισχύ να ξεκινάει από το κλείσιμο της συνεδρίασης της 15ης Μαρτίου.

    Υπενθυμίζεται πως το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (ΔΑΑ) είναι ήδη στους δείκτες με τη μέθοδο της ταχείας εισόδου. Σημειώνεται πως τα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 25 λήγουν σήμερα.

    Σύμφωνα με την Eurobank Equities, τα προθεσμιακά συμβόλαια δείχνουν θετικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές προσπερνούν να μικτά οικονομικά στοιχεία και διατηρούν την αισιοδοξία τους ενόψει και της δημοσίευσης του δείκτη τιμών παραγωγού, ο οποίος θα διαμορφώσει τις αποφάσεις της FED στο μέλλον.

    Κίνηση προς στα 4 ευρώ για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,27% 3,63 στα 3,96, στα 7,20 σκαρφαλώνει η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 8,12 στο 1,72 η μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,86% 1,58 και στο 1,915 ευρώ η μετοχή της Eurobank.

    Αντίδραση βγαίνει στον ΟΤΕ ΟΤΕ -0,29% 13,71 στα 13,41 ευρώ, στον ΟΛΠ στα 25,70 στον ΟΠΑΠ στα 16,10 ευρώ, αλλά και στην Ιντρακάτ, που ενισχύεται στα 4,95 ευρώ και με άνοδο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

    Πιέσεις βγαίνουν στην Ξυλεμπορία, η οποία θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 3 εκατ. ευρώ, διόρθωση στα 2,28 ευρώ για την ΕΛΧΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Coca Cola: Πώς έπιασε… αδιάβαστους τους αναλυτές

    Αποκλειστικό: Τι ζητά η JPMorgan για τη Viva Wallet – Τι λένε οι Αμερικανοί στην αγωγή για την πλευρά Καρώνη

    Γιώργος Φλωρίδης στο mononews: «Σε ημιελεύθερο καθεστώς και αγροτικές φυλακές η έκτιση ποινών για μικρομεσαίους παραβάτες»



    ΣΧΟΛΙΑ